httpswww.pexels.comnl nlfoto263290Vele ouders in Zoetermeer hebben een brief gekregen van de JGZ (Jeugdgezondheidszorg) waarin staat dat hun kind geen preventief gezondheidsonderzoek heeft gekregen in groep 2. Door een tekort aan artsen worden nu hele klassen overgeslagen.

Normaal gesproken krijgen álle kleuters van vijf een onderzoek door de schoolarts, waarbij wordt gekeken naar groei, ontwikkeling, ogen, oren, houding en motoriek. Het volgende onderzoek door de schoolarts vindt pas vijf jaar later plaats, in groep 7.

De fractie van de PvdA maakt zich hierover grote zorgen en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college. Raadslid Susanne Bout: “Deze brief werpt zó enorm veel vragen op! Hoe kan het dat hele klassen geen schoolarts zien? Waarom is er geen sprake van een ander moment en waarom duurt het nog vijf jaar voor de kinderen weer onderzocht gaan worden? Onze fractie maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling en vraagt zich af of het college hiervan op de hoogte is en wat de wethouders hiervan vinden.”

Het is wat de PvdA betreft totaal onwenselijk dat kleuters niet onderzocht worden en dat de ouders en/of verzorgers van deze kleuters een adviesgesprek missen over de gezondheid, ontwikkeling en de opvoeding van hun kind. “De raadsleden hebben er bij de wethouder al vaak op aangedrongen dat preventie en vroegsignalering erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Dit is echt een grote gemiste kans”, aldus Bout.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-