stadshart overzicht copyDe voltallige gemeenteraad vraagt het college om zo snel mogelijk te kijken naar een voorstel van de RVOZ voor een ondersteuningspakket voor allerlei sectoren in de stad. Vooral retail en entertainment worden nu zwaar getroffen door de crisis en kunnen steun goed gebruiken.

Marijke van der Meer, Zó! Zoetermeer: “Wij begrijpen natuurlijk de noodkreet. Tegelijkertijd kampt onze gemeente – en dat was al vóór de crisis het geval - met grote structurele financiële tekorten die we niet kunnen oplossen met de eenmalige Eneco-gelden.” De partij vraagt de raad, gesteund door alle Zoetermeerse fracties, om snel naar de voorstellen van de RVOZ te kijken en een inschatting te maken wat mogelijk is om de getroffen sectoren te helpen.

 

Voorstel Hulp- en Stimuleringspakket RVOZ

De maatregelen rondom het coronavirus hebben de Nederlandse economie als een mokerslag getroffen. De landelijke overheid probeert zoveel mogelijk te helpen, maar de schade is groot en de onzekerheid duurt momenteel voort. De RVOZ heeft de ondernemers van Zoetermeer gevraagd op welke manier de gemeente kan helpen bij het overleven van de coronacrisis. Vooral duidelijkheid over de tijdsduur van de beperkingen en de regelingen om ondernemers te helpen wordt zeer belangrijk gevonden. Daarnaast dringen zij aan op verlaging van de vaste lasten, zoals huur en OZB.


Winkeliers en horeca lopen schade op door sluitingen, maar ook door minder klanten. Leisure (sport, cultuur, evenementen) heeft weer andere problemen, zij zijn langdurig dicht en kampen waarschijnlijk ook ver na de crisis met problemen. Daarbij komt dat de huidige consument huiverig is voor grotere bijeenkomsten en zelfs bij toestemming weg zal blijven in de eerste maanden. Om deze sector extra te steunen stellen zij onder andere voor om het bedrag op de ZoetermeerPas in 2021 met 25% te verhogen. Dit helpt niet alleen de minima, maar stimuleert ook de plaatselijke economie.

-advertenties-

-goede doel-