sh Stadhuis Forum baliesHet college wil bij de Verbeterpunten van het Stadhuis Forum vooral inzetten op meer vergaderruimte. Het aantal medewerkers is de afgelopen jaren met ruim 17% gestegen, waardoor er nu minder werkplekken per medewerker beschikbaar zijn.


Het totaalaantal medewerkers dat gebruikmaakt van de werkomgeving ligt nu veel hoger dan waar in het ontwerp vanuit is gegaan. De forse stijging van het aantal medewerkers wijt het college vooral aan de decentralisatie in de zorg en de schaalsprong. Uit de evaluatie van het Stadhuis Forum over de vernieuwde werkomgeving blijkt dat de medewerkers tevreden zijn, maar ook kritische kanttekeningen plaatsen bij het functioneren van werken in een open ruimte in de praktijk.

Door de coronacrisis is het nodig om op korte termijn maatregelen te nemen om de eisen voor een 1,5 meter samenleving door te voeren in het gebouw. Hiervoor doet het college nog een voorstel. Op de lange termijn is het waarschijnlijk dat mensen na de huidige crisis veel meer digitaal en op afstand gewerkt zal worden. Het college wil hier ook rekening mee houden, maar het is nu nog moeilijk in te schatten wat dit precies tot gevolgen zal hebben.

 

Meer ruimte

Met het aangekondigde vertrek van de bibliotheek van de benedenverdieping van het Stadhuis Forum komt ook ruimte beschikbaar, die kan worden ingezet voor vergaderingen van de gemeenteraad en de gemeenteraadscommissies. Het college stelt voor om voor afgerond 1 mln. euro de werkomgeving en het vergadercentrum aan te passen.

-advertenties-

-goede doel-