Wethouder Willeke Mertens. © Nico Schouten - Zoetermeer 31 augustus 2023 - Foto Nico SchoutenWilleke Mertens heeft dinsdagmiddag 27 februari besloten dat ze stopt met het werk als wethouder. Vanuit de PDvZ wordt Wim Blansjaar, die al eerder haar taken overnam, voorgedragen als vervangend wethouder. Mertens wil nog wel aanblijven als raadslid en de tijd nemen voor herstel.

Vlak na de verkiezingen in 2O22 moest Willeke Mertens zich al tijdelijk terugtrekken wegens ziekte, partijvoorzitter Wim Blansjaar nam haar taken ruim een jaar over. In september 2023 startte Mertens weer als wethouder.
Willeke Mertens schreef aan de gemeenteraad en het college: “Al snel na mijn benoeming moest ik met ziekteverlof en een behandeling ondergaan.
Gedurende die tijd heeft onze fractievoorzitter de heer Wim Blansjaar op tijdelijke basis voor mij waargenomen. Gelukkig verliep mijn herstel goed en kon ik na verloop van tijd mijn taak weer oppakken.
Er is echter nu een nieuwe situatie ontstaan, waardoor ik ten gevolge van een auto-immuunziekte niet meer voor de volle 1OO% kan presteren. lk vind het erg belangrijk dat er een structurele vervanging komt en onze partij een actieve wethouder heeft en daarom bied ik hierbij per direct mijn ontslag aan als wethouder.

Wim Blansjaar: “Het is ook niet mogelijk om een baan als wethouder langzaam op te starten, je zit meteen aan 70 tot 80 uur werken per week. Het is heel pittig en Willeke wil zich absoluut voor de volle 100% geven en dat gaat nu niet. Het was een hele zware beslissing en Willeke heeft lang gekeken of er toch nog mogelijkheden zouden zijn om aan te blijven.”
Blansjaar wordt nu bij de volgende gemeenteraadsvergadering, op 18 maart, voorgedragen door de PDvZ als wethouder en zal nogmaals Willeke gaan vervangen. “Het is ook geen doen om nu nog een nieuwe wethouder in te werken, daar ben je al gauw een half jaar tot een jaar mee bezig. Ik ken alle dossiers en heb het netwerk. Het was niet de bedoeling, maar nu er een beroep op mij wordt gedaan neem ik deze taak graag weer op me."

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

Lees ook: Wethouder Mertens pakt de draad weer op

-advertenties-

-goede doel-