carry van bruggenhoveTijdens de spitsmomenten dat kinderen gehaald en gebracht worden is er veel parkeerdrukte bij IKC De Vijf Pilaren in Buytenwegh. De school is een regioschool, waarbij kinderen ook van verder weg komen. Veel kinderen kunnen daarom niet lopend of met de fiets naar school komen, maar komen met de auto.

Zoetermeer Vooruit is op bezoek geweest bij omwonenden aan de Carry van Bruggenhove en bij de directeur van IKC De Vijf Pilaren. Omwonenden van het IKC De Vijf Pilaren ervaren veel overlast van het ophalen en wegbrengen van de kinderen bij het IKC.
Yvonne Bink-Winterkamp, Raadslid Zoetermeer Vooruit: “Met name als de kinderen gebracht en gehaald worden is er overlast door ongewenst geparkeerde auto’s met vaak draaiende motor. Auto’s die tegen het verkeer inrijden. Omwonenden die rond die tijden niet met hun auto’s de wijk kunnen verlaten.”

BW IKC de vijf pilaren3Basisschool De Vijf Pilaren heeft nu 218 kinderen op school en er staan ongeveer 50 kinderen op de wachtlijst. De directeur van het IKC ervaart hetzelfde probleem als de omwonenden en heeft hierover contact gezocht met de wijkregisseur en handhavers, maar dit heeft niet geleid tot een oplossing. Ook spreekt de directeur van het IKC de ouders persoonlijk, en in de ouder app aan, op het ‘auto gedrag’. Daarnaast vangen de leerkrachten van het IKC de kinderen direct op, op het plein, zodat ouders snel kunnen doorrijden.

In de commissievergadering van maandag 4 maart 2024 heeft raadslid Yvonne Bink namens Zoetermeer Vooruit aandacht gevraagd voor dit probleem. Wethouder Ter Laak heeft gezegd dat dit probleem veel voorkomt in de stad, het heeft haar aandacht. Ter Laak: “Helaas is dit het geval bij heel veel scholen in Zoetermeer. In korte tijd komt er heel veel verkeer door het halen en brengen van kinderen en het is niet mogelijk om de straat af te zetten. Op korte termijn is het niet mogelijk om de straat opnieuw in te richten, maar het is wel zo dat als er grote herstructering nodig is, kijken we altijd naar de doorstroming en veiligheid van het verkeer.“
Wethouder Ter Laak gaat zich nog extra verdiepen in de situatie rond De Vijf Pilaren en zal hier later op terugkomen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-