BalijbosDoor de groeiende woningbouw worden natuurgebieden net buiten de stad steeds belangrijker. Maar toch dreigt Staatsbosbeheer drie natuurgebieden, waaronder het Balijbos, te sluiten of te verkopen. De provincie Zuid-Holland wil namelijk minder subsidie voor deze gebieden geven.

Hiervoor gaf de provincie Zuid-Holland de afgelopen jaren een subsidie voor 40 procent. Maar dit bedrag wordt de komende jaren minder, zo heeft het provinciebestuur laten weten. Staatsbosbeheer zal de komende jaren nog maar 27 procent van de kosten krijgen.

Voor Staatsbosbeheer is dit veel te weinig. Op korte termijn gaat dit volgens Staatsbosbeheer leiden tot minder toegankelijke natuurgebieden. Ook zullen de gebieden onveiliger worden, waarschuwt Staatsbosbeheer. Er zal geen geld zijn voor boa's in de gebieden. De provincie Zuid-Holland bespreekt de noodkreet van Staatsbosbeheer op 22 mei.

Naar aanleiding van deze berichtgeving stelde D66 in de commissievergadering van dinsdag 21 mei vragen over dit voornemen van de provincie Zuid-Holland. En stelde dat het stadsbestuur zich moet inzetten voor het toegankelijk houden van dit voor Zoetermeer zo belangrijke bos.

Wethouder Van der Meer gaf aan dat er regelmatig overleg plaatsvindt vanuit Buitenhout (waar Balijbos onder valt) en ook aanstaande donderdag is dat het geval.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-