20240528 46115Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, bracht dinsdag 28 mei een werkbezoek aan Zoetermeer samen met wethouder en CDA-kandidaat voor de Europese verkiezingen, Ingeborg ter Laak, en wethouder Jan Iedema.

De focus van het bezoek lag op innovatie, samenwerking met het onderwijs en de rol van Europa. Het eerste bezoek was aan Bourgonje, een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor beeld- en geluidstechnologie. Wethouder Jan Iedema benadrukte de unieke kracht van het Dutch Innovation Park: "De combinatie van ICT en onderwijs in onze stad is ongeëvenaard. Dit stimuleert zowel de lokale economie als de regio."
Minister Van Gennip toonde haar waardering voor de rol van bedrijven als Bourgonje: "Deze bedrijven zijn van onmiskenbaar belang. Ze zorgen voor werkgelegenheid, inkomsten en innovatie. Op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer heb ik gezien hoe deze ondernemers Nederland internationaal op de kaart zetten."

Ook Lamboo Medical en Siemens Nederland werden bezocht.

Europa: kansen en uitdagingen

Wethouder Ter Laak: "Het is cruciaal om te weten wat er speelt in onze regio en wat deze bedrijven nodig hebben om te kunnen blijven ondernemen. Wat helpt vanuit Europa en wat hindert? Zo wil ik me in Brussel inzetten voor realistische en uitvoerbare doelen. Bedrijven willen graag verduurzamen, maar dit maakt hun producten vaak duurder. Als goedkopere, minder duurzame producten uit landen als China of de VS wel toegang hebben tot de Europese markt, komen ze in de problemen. Consumenten kiezen immers vaak voor de goedkoopste optie."

Minister Van Gennip en wethouder Ter Laak benadrukten beide het belang van de Verkiezingen voor het Europees Parlement, volgende week donderdag. Ter Laak: "Mensen denken dat Europese politiek ver weg is, maar het heeft veel invloed op wat we hier lokaal in Zoetermeer doen. Wat we hier in het gemeentebestuur als beleid uitvoeren wordt voor een groot deel in Brussel, door het Europees Parlement, bedacht. Wil je daar invloed op uitoefenen, dan moet je in Brussel zijn.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-