historisch3Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat de Watergeuzen de Spaanse bezetter hebben verslagen tijdens de Slag bij Zoetermeer. Festival Historisch Zoetermeer wilde dit jaar dan ook extra groot uitpakken, maar krijgt geen extra subsidie van de gemeente.

De voorstelling De Slag bij Zoetermeer kan niet doorgaan nu de raad tijdens het voorjaarsdebat de ingediende motie van Zó Zoetermeer, PVV, D66 en CDA afwees met 18 stemmen voor en 19 stemmen tegen.

Het Festival Historisch Zoetermeer zelf gaat wél door, zo verzekert de organisatie in een reactie op Facebook, maar extra activiteiten zoals de voorstelling Slag bij Zoetermeer kunnen niet doorgaan. Het is onduidelijk welke activiteiten nu wel en niet door kunnen gaan, er stonden ook educatieve activiteiten op de planning en het festival zou dit jaar een week duren in plaats van een weekend. Festival Historisch Zoetermeer wordt dit jaar voor de 13e maal gehouden en is een begrip in Zoetermeer en omstreken. Naast het historisch kampement en de markt zijn er ook elk jaar riddergevechten en voorstellingen.
Voor de extra activiteiten had de organisatie nog €40.000,- nodig, die de indieners van de motie wilden financieren vanuit het potje van de raad.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-