veteranenavond4D66 heeft schriftelijke vragen gesteld over de veteranen in Zoetermeer. De partij wil de bijna 600 veteranen in Zoetermeer niet alleen op Veteranendag bedanken voor hun inzet voor vrede, maar gedurende het jaar activiteiten voor deze groep organiseren.

De partij stelt het volgende: “Op 29 juni vieren we twintig jaar Nederlandse Veteranendag en tien jaar de Veteranenwet. Deze wet regelt de zorgplicht van de overheid voor veteranen.” Ze vragen het college om zich meer in te zetten voor deze groep. “Veteraan ben je immers het hele jaar door, niet slechts op één dag.”

D66 vraagt het college in Zoetermeer welke activiteiten de gemeente gedurende het jaar voor veteranen zou kunnen opzetten, zoals een veteranencafé of -sportschool. Daarnaast vraagt de partij om de groep veteranen in Zoetermeer beter te inventariseren én bij elkaar te brengen.

Foto: Veteranenavond in Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-