Regenboogvlag InclusievlagAlle Zoetermeerders moeten zich vrij en veilig voelen om volledig zichzelf te kunnen zijn in onze stad. De Zoetermeerse VVD en PvdA zijn het hier volledig over eens. Toch zijn er helaas nog steeds mensen die dit niet zo voelen. Beide politieke partijen zetten zich ervoor in om dit te veranderen.

“Zowel jongeren als volwassenen uit de regenbooggemeenschap voelen zich soms onveilig in Zoetermeer. Dit vind ik verschrikkelijk,” zegt het PvdA-raadslid Susanne Bout. “Iedereen moet veilig zichzelf kunnen zijn in onze stad.” Het Zoetermeerse VVD-raadslid Thera Hoekstra valt haar bij: “Wanneer jij of mensen waar je van houdt niet horen bij de LHBTIQA+-gemeenschap kan het zijn dat je dit niet opvalt, maar mensen uit deze gemeenschap hebben regelmatig negatieve ervaringen. Het is belangrijk dat de rest van onze samenleving zich hiervan bewust is en dat we met z’n allen om hen heen gaan staan.” Beide raadsleden zetten zich al jaren in voor een inclusievere stad.

Hoekstra en Bout hebben onlangs bijgedragen aan het (her)oprichten van een GSA op een school in Zoetermeer. Een GSA (Gender & Sexuality Alliance) zorgt er op scholen voor dat leerlingen zichzelf kunnen zijn, ongeacht gender of seksuele oriëntatie. “Maar ook werkgevers kunnen veiligheid op het werk bevorderen. Wij bedanken daarom graag de Zoetermeerse ondernemingen, organisaties en scholen die zich actief inzetten voor de veiligheid en vrijheid van de regenbooggemeenschap". Ze roepen anderen op om dit goede voorbeeld te volgen.

Beide raadsleden roepen Zoetermeerders op om contact met hen op te nemen wanneer mensen problemen ervaren met sociale veiligheid op werk of school. Berichten kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gestuurd worden. “We kunnen niet voor iedereen alles oplossen, maar als we niet weten wat er speelt, kunnen we ook niet bijdragen aan een oplossing!”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-