watersporten Zoeterrmeerse plasJe mag op de Zoetermeerse Plas alleen varen met een boot met een elektromotor. Dat is beter voor het milieu, voor de biodiversiteit en het voorkomt geluidsoverlast. Maar verenigingen krijgen een uitzondering op deze regel, zij mogen wel met een verbrandingsmotor blijven varen.

De gemeenteraad heeft een uitzondering toegevoegd aan het artikel dat het vaarbeleid regelt (artikel 5:23a, lid 4 van de Apv). Dit heeft tot gevolg dat het verbod om met een verbrandingsmotor te varen, niet voor de watersportverenigingen rond de Zoetermeerse Plas geldt. Ook mogen zij met hun vaartuigen harder varen dan 6 km per uur.
De watersportverenigingen, zoals Zoetermeer Watersportvereniging Noord-Aa, Dutch Dragons en Pocahontas begeleiden met de motorboten met verbrandingsmotor de activiteiten van kinderen op de plas. Elektromotoren zijn niet geschikt vanwege het lage vermogen en beperkte accucapaciteit. Als een zeilbootje met een kind erin omslaat moet je natuurlijk snel ter plekke zijn en met een elektromotor kan dit niet worden gegarandeerd.
De gewijzigde Apv is inmiddels van kracht geworden, zo meldt Burgemeester Bezuijen in een memo aan de gemeenteraad.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-