Zwembas Watergeus bordBij het ontwerpen van het nieuwe Zoetermeerse zwembad De Watergeus heeft de toegankelijkheidsraad adviezen gegeven, maar volgens Zó! Zoetermeer laat de toegankelijkheid te wensen over. Het zwembad blijkt moeilijk te gebruiken voor mensen met een beperking.

Dat begint al bij de ingang, omdat er geen automatische deuren zijn, kunnen mensen in een rolstoel moeilijker zelfstandig naar binnen. Daarnaast zijn er veel zaken waar te weinig aandacht voor is geweest: er ligt een drempel op de route naar het doelgroepenbad, er zijn te weinig MIVA-kleedkamers voor minder-validen, er zijn te weinig parkeerplaatsen (dichtbij) voor mensen met een beperking, de toegangspoort is te smal voor scootmobielen, er zijn te weinig rolstoelen voor gebruik in het zwembad (van ‘vuil’ naar ‘schoon’), er zijn geen beugels in de MIVA-douche, er is maar eenzijdig een leuning in het doelgroepenbad, enzovoort.

Roel van der Vlies, van Zó! Zoetermeer, heeft vragen over de toegankelijkheid van het zwembad gesteld aan het college. Zo wil de fractie weten wie er verantwoordelijk is voor de toegankelijkheid en wie de genoemde problemen gaat oplossen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-