Het plan voor het Van Tuyllpark, het ‘Omgevingsprogramma gemeente Zoetermeer Gebied Van Tuyllpark en de Noordelijke Bedrijventerreinen’ ligt ter inzage. Dit betekent dat er tot 21 november een zienswijze kan worden ingediend als men het hier niet mee eens is.

visie van tuyllpark 0Het park moet volgens de nieuwe visie autoluw worden, met parkeerplekken vooral aan de rand van het park. Een aantal gebruikers van het park, zoals de sportverenigingen, de Wellness die nu gebouwd wordt en JJ Music House maken zich zorgen over de toekomst en de bereikbaarheid van het park.

Het plan is dat er parallel aan de Australiëweg parkeerplaatsen komen, vanwaaruit bezoekers naar het park kunnen lopen. Dit is afhankelijk van waar je parkeert en waar je heen wil tussen de 250 en 500 meter. Bezoekers van het park worden gestimuleerd met de RandstadRail te komen of met de fiets.
Het evenemententerrein bij het Silverdome wordt verplaatst naar een recreatieweide naast zwembad De Watergeus. Als er geen evenementen zijn, is dit terrein te gebruiken voor bijvoorbeeld barbecue en sporten. Het parkeerterrein van Silverdome komt te vervallen als evenemententerrein en kan ingericht worden als park.

Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad en ligt nu ter inzage, wat wil zeggen dat mensen opmerkingen of zorgen kunnen indienen. Het plan voor het Van Tuyllpark is hier te vinden: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-419444.html
Het indienen van een zienswijze kan door het invullen van een digitaal formulier op de website van de gemeente: https://www.zoetermeer.nl/vantuyllpark

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-