Het jeugdvervoer in Zoetermeer levert al sinds het begin van dit schooljaar veel klachten op. Dit betreft onder andere een slechte telefonische bereikbaarheid, vertraagde ritten, het te laat ophalen van kinderen en een gebrek aan duidelijke communicatie.


busschauffeur jeugdvervoerDe telefoonstoring, die er voor zorgde dat ouders de vervoerder, Trevvel, niet konden bereiken is inmiddels verholpen. Maar er zijn nog steeds te weinig vaste chauffeurs beschikbaar, wat betekent dat de kinderen langer moeten wachten of via een andere route naar school of huis worden gebracht. Ze komen dan te laat op school of instelling aan of zijn veel later thuis. Ook is er geen communicatie tussen het portaal van Trevvel en die van één onderaannemer, waardoor een taxi door ouders niet is te volgen, wijzigingen niet zichtbaar zijn en afmeldingen niet verwerkt kunnen worden.
De fractie van Zó! Zoetermeer stelde vragen aan het college waarbij zij aangaven dat deze problemen schrijnende situaties creëren voor kwetsbare jongeren, die hierdoor kostbare lestijd en belangrijke afspraken mislopen. Ook voor ouders brengt deze situatie zware lasten met zich mee

Huidige stand van zaken

In een memo meldt Wethouder Frinking de gemeenteraad dat er op 1 oktober een gesprek heeft plaatsgevonden tussen de gemeente en Trevvel. Trevvel verwacht dat de communicatie op korte termijn wel zal gaan werken, op dit moment werkt het echter nog niet.
Ook zijn er nog te weinig vaste chauffeurs, en moeten kinderen soms wachten tot een andere route is gereden, waardoor zij later op hun bestemming komen. Een andere vervoerder is geen oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat andere vervoerders geen capaciteit hebben om ritten dagelijks over te nemen. Hooguit kan er incidenteel een rit gereden worden. Dit is voor deze kinderen geen oplossing omdat structuur belangrijk is.
Trevvel wordt nu gekort en krijgt minder betaald voor de ritten. De gemeente verwacht dat de korting de vervoerder zal aansporen om er alles aan te blijven doen om de klachten zo snel mogelijk te verhelpen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-