Za1 2018 02 03 2De eerste competitiewedstrijd van de terugronde werd gespeeld  tegen koploper Soccer Boys (SB) uit Bleiswijk. Vooral de eerste helft liet de Zoetermeerse ploeg zeer sterk voetbal zien.

DWO begon super sterk aan de eerste helft. Al na twee minuten gaf Joep Roovers een schot op het goal van SB. Keeper Jordy Hermes had de bal niet klemvast waarna in de rebound Wouter van Ginkel heel slim met een zetje van de bal werd geduwd. De volgende aanval wordt zelf opgezet door de sterk spelende Jersylee Riley. Hij geeft een dieptepass op Jeroen Farber die vervolgens een voorzet geeft en wordt ingekopt door diezelfde Jersylee Riley. In de 8ste minuut volgt de 0 - 2 na een pass van Marwan Moradi op de in buitenspel staande Jeroen Farber. Deze treffer werd afgekeurd. Vier minuten later volgt er vanuit achteruit een pass van Casper Schutte op Wouter van Ginkel die zijn schot geblokt ziet worden tot corner. Het eerste wapenfeitje van SC komt in de 16e minuut als een kopbal door SB over het goal van Jim van der Leer gaat.

Vlak voor rust ontvangt Joep Roovers een kant en klare voorzet van Jeroen Farber die hij met een droge schuiver keurig binnenschiet. Ruststand 0 - 2. In de laatste aanval voor rust van SB wordt de voorzet door keeper Jim van der Leer met één vuist weggestompt. Een welverdiende ruststand van maar 0 - 2.

Na rust moest SB natuurlijk gaan aanvallen en dat gebeurde dan ook maar leverde niet direct uitgespeelde kansen op. In de 47ste minuut krijgt Joep Roovers na een snelle tegenaanval geen voordeel op een eerder gemaakte overtreding op een DWO speler. Jim van der Leer moet zich in de 54ste minuut strekken als hij een schot van Rick Ammerlaan zijwaarts weg stompt. De minuten daarna dringt SB aan, heeft meer balbezit en is bij vlagen dreigend maar de elf van Arie van der Padt en zijn crew houden eenvoudig stand, waardoor SB niet een echte kans krijgt op de belangrijke aansluitingstreffer. De ingevallen Kevin Mbemba scoort in de 76ste minuut de 0 - 3 na een assist van Wouter van Ginkel.  SB gaf zich nog niet verslagen, maar de sterk spelende gehele achterhoede gaf geen kansen weg.  In de slotfase schiet Joep Roovers tot twee keer toe op identieke wijze op het doel maar beide schoten worden goed verwerkt tot corner door Jordy Hermes.

DWO speelt d.d. 10-02-17 een thuiswedstrijd tegen D.S.V.P. uit Pijnacker.