Nederlands Kampioen Jiu Jitsu Melvin de Jong 2024Afgelopen zondag werden in Dordrecht de Nederlandse Kampioenschappen Jiu-Jitsu gehouden voor de jeugd onder 14, 16, 18 en 21 jaar en voor de volwassenen. In 3 disciplines( Duo System, Fighting System en Ne-Waza) werd er gestreden voor de felbegeerde nationale titels.

Budoschool Yotosama uit Zoetermeer was natuurlijk ook vertegenwoordigd met 7 sporters. Melvin de Jong maakte gelijk een goed debuut door op zijn eerste NK meteen de titel op te eisen bij de jongens onder de 14 jaar -38 kg.

Jay Neutink kroonde zich zelfs twee maal tot nationaal kampioen, bij het Ne-Waza prolongeerde hij zijn titel van vorig jaar en bij het Fighting System was hij nu ook de beste bij de heren onder de 18 jaar -62 kg. Shreyas Dasrath, Duncan de Jong, Aisha Sie en Jaimy Kat werden allen vice-Nederlands Kampioen in hun klasse en Lars Harps werd 3e bij de heren onder de 18 -77 kg.

In de pauze werd Jaimy Kat gehuldigd voor zijn bronzen medaille van het afgelopen EK onder de 21 jaar in april dit jaar door de Judo Bond Nederland.

Kevin HippeTegelijkertijd was Budoschool Yotosama ook vertegenwoordig op de Open Beverwijkse judo kampioenschappen. Hier wisten Elizabeth Rommelse, Sem Guerand, Aron Gyori, Jayden Kramer en Milan Hippe allen het brons te veroveren. João Oliveira Santos greep net naast brons.

Kevin Hippe naar EK Judo

De Zoetermeerse Halo Student van Budoschool Yotosama heeft zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap voor Studenten wat in 2025 zal plaatsvinden. Na 2 winstpartijen was alleen Meléndez te sterk waarna Kevin het zilver in ontvangst mocht nemen. De nummers 1 en 2 hebben zich hierdoor geplaatst voor het EK.

Foto boven: Nederlands Kampioen Melvin de Jong, Duncan de Jong, trainer/coach John Zwalve en Shreyas Dasrath.

-advertenties-

-goede doel-