52673475123 9c996ed589 o copyZoetermeer Panters speelde afgelopen zondag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. In Leuven waren de Chiefs, uitkomend in de CEHL, gastheer van de mannen uit Sweetlake. Het werd een prima oefenduel, waarin Panters goede dingen liet zien.

De winst? Die moest de ploeg van Jobert van Koot aan Leuven laten. Na 60 minuten ijshockey stond er 4-2 op het bord van Skateworld Leuven.

In evenwicht

Beide ploegen maakten er een frisse pot ijshockey van, waarbij de strafbank het niet warm kreeg qua bezetting. Panters liet zien dat er een team staat waar rekening mee gehouden moet worden.52672972246 6d2b295778 o Ook de nieuwe aanwinst, David Szabo, maakte zijn eerste speelminuten in het wit, geel en blauw. Na 20 minuten vermakelijk spel stond er 0-0 op het bord.

Na de eerste pauze kwam Zoetermeer goed uit de kleedkamers. Het waren echter de Chiefs die de netten het eerste lieten bollen. Kevin Riedijk werd in de 24e minuut geklopt door Jeremy Cote. Panters sloeg echter niet veel later terug. Teris Wright frommelde de puck achter Jelle Lievens voor de gelijkmaker na amper een half uur ijshockey. Panters kreeg nog een aantal prima kansen, maar Chiefs-goalie Lievens was een te grote sta-in-de-weg. Met 1-1 werd het middenstuk afgesloten.

Net niet

52672972921 69cc020fc4 oHet goede spel werd doorgetrokken in het slotstuk. Zoetermeer pakte brutaal, en niet eens onverdiend, een voorsprong. Een prachtige treffer van Attila Birke zorgde voor de 1-2 op het scorebord. In de laatste tien minuten van de wedstrijd ging het tóch nog mis voor Panters. Chiefs wist goalie Damian Onderwater nog drie keer te kloppen, zodat ‘de winst’ in Leuven bleef. Na 60 minuten stond er een 4-2 uitslag op de borden.

Ondanks de nederlaag heeft Panters zich prima laten zien in het eerste duel. Jobert van Koot heeft nog een kleine twee weken om aan de ploeg te schaven en de automatismen erin te krijgen. Het volgende duel is op vrijdag 27 september. Dan speelt Zoetermeer in de eigen Silverdome tegen HIJS Hokij Den Haag. Dat is de eerste wedstrijd in het tweeluik in de kwartfinale van het Bekertoernooi. Een dag later volgt de return in de Haagse Uithof.

Kaarten voor het bekerduel tegen HIJS Hokij Den Haag zijn hier te koop.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-