Panters 1Afgelopen woensdag werd de oefenwedstrijd van Zoetermeer Panters tegen Snackpoint Eaters uit Geleen in de boeken gezet. De Limburgers, uitkomend in de CEHL (voormalige BeNe League), werden op voorhand bestempeld als ‘van een ander kaliber’.

Na 60 minuten ijshockey op zaterdag in de Silverdome was de conclusie een even duidelijke, als hele simpele. Eaters gaf 60 minuten lang gas en Panters was daar niet tegen opgewassen: 1-13.

Panters met rug tegen de muur

Vanaf de eerste puck drop was het Eaters dat de klok sloeg. Strakke passes, snelle omschakelingen en veel druk op de Panters in puckbezit. Waar de bezoekers veelvuldig voor het doel van Damian Onderwater opdoken, kwam Panters bijna niet gestructureerd in het aanvalsvak. Nadat de Limburgers shorthanded op 0-3 waren gekomen, deed de nieuwe aanwinst David Szabo iets terug. Hij schoot de puck op fraaie wijze over de handschoen van Mollen binnen. Eaters ging daarna rustig verder en stapte met een 5-1 voorsprong het ijs voor de eerste keer af.

“Andere koek dan Leuven”

Panters 2In het restant van de wedstrijd veranderde het spelbeeld niet. Panters kwam geen moment onder de druk uit en de Limburgers voerden de score gestaag op naar de uiteindelijke 1-13 uitslag. Bas Tammerijn was heel duidelijk in zijn oordeel. ”Die gasten staan al een tijdje op het ijs met elkaar. Dat zie je aan alles. Superstrakke passing, veel snelheid, je had geen moment het idee dat er iets te halen was. Het zou mij niets verbazen als we hier tegen de titelfavoriet hebben gespeeld voor het komende seizoen in de CEHL. Dit was écht andere koek dan de Chiefs uit Leuven”, zo liet de verdediger weten.

Na twee oefenduels tegen CEHL-teams wacht komend weekend de bekerdubbel tegen HIJS Hokij Den Haag. De Uithofbewoners versloegen UNIS Flyers Heerenveen op zaterdagavond met 8-2 in de strijd om de Ron Bertelingschaal in Amsterdam. Vrijdag speelt Zoetermeer thuis (20.45 uur), zaterdag is het tweede duel om 20.00 uur in De Haagse Uithof.

Foto's: Robert Bos

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-