20240929 49149Tijdens het Nederlands Kampioenschap Disc Golf 2024 streden de deelnemers in het Zoetermeerse Van Tuyllpark om de prijzen, met indrukwekkende prestaties over alle categorieën. Wethouder Sport, Ronald Weerwag, gooide de eerste disc om het kampioenschap te openen.

Weerwag: “Discgolf is een prachtige sport! Al in 2015 werd hier in het park de discgolf course geopend, het is gaaf dat nu het NK in Zoetermeer gehouden wordt.”
Pelle Rietveld, de initiatiefnemer en founder van disc golf course in Zoetermeer, behaalde een 11de plek bij de MPO, de heren competitie. Bij de FJ18, dames onder 18, kroonde Grete zich tot kampioen, terwijl Oleksandr zegevierde bij de MJ18, de heren onder 18. Karin pakte de titel bij de FP50, Rens bij de MP50, en Tim bij de MP40.

                                 


Fleur en Boaz werden beide tweevoudig Nederlands Kampioen in de FPO en MPO categorieën. Bij de FPO was er een spannende playoff voor de tweede en derde plek, waarin Hilde uiteindelijk de tweede plaats veroverde. Bij de MPO dwong David met een spectaculaire worp van 80 meter op de laatste hole een playoff af, waarin hij de derde plek bemachtigde. Robbert eindigde met een prachtige putt als tweede.

Ook de lokale spelers deden van zich spreken: Arjen eindigde als 9e in de MP40, Yorick als 7e in de MP50, en Pelle, de drijvende kracht achter disc golf in Zoetermeer, behaalde een 11e plek in de MPO. Een week eerder wonnen de duo’s Ronnie/Sander en Jelte/Rens al het NK dubbels.

Discgolf course

Discgolf is vooral bekend in Amerika en Scandinavië en wordt ook steeds populairder in Nederland. Discgolf werkt net als balgolf met holes. Van de afwerpplek, de tee, moet een speciale frisbee, de discgolfdisc, in zo weinig mogelijk worpen in de discgolfbasket worden gegooid.

Er zijn 18 holes aangelegd voor Discgolf in het van Tuyllpark, aan de Van der Hagenstraat. Maar het is ook mogelijk om een kortere route te lopen.

Foto's midden: Cindy Friedman

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-