FC Zoetermeer JO9-1 naar AJAXDe spelers van de JO9-1 stonden met hun ouders en grootouders op woensdagmiddag 9 oktober vol spanning te wachten op de FC Zoetermeer spelersbus. Deze middag zouden zij vanaf sportpark FC Zoetermeer Solutions afreizen naar het trainingscomplex van Ajax, De Toekomst.

Bij aankomst in Amsterdam werd het team met alle begeleiders op zeer hartelijk wijze ontvangen door voormalig middenvelder van o.a. FC Amsterdam, FC Den Haag en het Engelse Middlesbrough en huidig lid van de technische staf van de jeugdopleiding van Ajax, Heini Otto.

De groep kreeg een zeer uitgebreide rondleiding. Zo mochten ze plaatsnemen in de luxe zetels in de bestuurskamer, kregen ze alles te zien en te horen over de opleidingsschool binnen Ajax, mochten ze in de kleedkamers kijken, de krachttrainingsruimte bezoeken, op de sportvelden lopen en natuurlijk de kantine van het hele complex onveilig maken.

FC Zoetermeer JO9-1 met Sjaak Swart

Als klap op de vuurpijl werden de handen geschud van Mister Ajax himself, legende Sjaak (Sjakie) Swart en gingen de jongens op de foto met het jonge talent Kian Fitz-Jim.

Natuurlijk was de reis naar Amsterdam niet alleen gemaakt om handen te schudden of selfies te maken en dus was het tijd voor een serieus potje oefenvoetbal. Eerst op een zogenaamd boardingveld, de moderne versie van het aloude trapveldje, en later op een gewoon veld werd keihard geknokt tegen AJAX JO8-1. FC Zoetermeer liet zich goed zien en bij Ajax waren ze heel blij met het niveau en de geboden tegenstand. Een compliment aan team en trainers om te horen dat FC Zoetermeer een prima trainingspartner was.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-