Ondertekening convenant sport en beweegloket Zoetermeer 019Wethouder Ronald Weerwag (sport) ondertekende op 11 oktober 2024 een samenwerking tussen landelijke en lokale (sport)partijen. In het convenant voor het sport- en beweegloket werkt de gemeente samen met NOC*NSF, Rabobank, de KNVB, Platform ondernemende Sportaanbieders (POS) en de KNGU.

Het Sportloket is al jaren een vraagbaak en steunpunt voor sportaanbieders in Zoetermeer. Sportaanbieders kunnen hier terecht voor advies en ondersteuning op onder andere het gebied van ledenwerving, vrijwilligersbeleid, bestuurlijke vraagstukken, subsidies en financiën. Dankzij de ondertekening van dit convenant sluit het Zoetermeerse Sportloket nu ook officieel aan bij de landelijke coördinatie van NOC*NSF. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor kennisdeling en samenwerking, waardoor de dienstverlening aan lokale sportaanbieders verder wordt uitgebreid.

Wethouder Ronald Weerwag (sport), ziet de ondertekening als een belangrijke mijlpaal: “Deze samenwerking opent de deur naar nog meer expertise en mogelijkheden voor onze sportaanbieders. Het Sportloket kan nog beter inspelen op de behoeften van clubs en biedt ondersteuning op maat. Door de nauwere samenwerking met landelijke partijen, kunnen wij als gemeente onze sportaanbieders optimaal blijven ondersteunen.”

Kennisdeling en samenwerking

Het convenant zorgt ervoor dat sportaanbieders in Zoetermeer niet alleen lokaal, maar ook landelijk profiteren van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Dankzij de samenwerking met NOC*NSF, Rabobank en sportbonden, ontstaat er een breed netwerk waarin kennis en middelen worden gedeeld. Dit zorgt voor efficiëntere clubondersteuning, gerichte doorverwijzing en een verhoogde slagkracht binnen de sportsector.

Foto: Patricia Reports

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-