Friendship CupElf trampolinespringers van G.V. Pro Patria vertrokken op donderdag 10 oktober naar de 51e Friendship Cup in het Tsjechische Jablonec nad Nisou. Dit grote internationaal toernooi wordt jaarlijks gehouden en had deze editie 370 deelnemers uit 18 verschillende landen.

Pro Patria deed dit jaar mee met het individuele- en synchroontoernooi. Bij het individuele toernooi kwamen in de categorie meisjes 13-14 jaar zonder FIG licentie Emma Venema, Skye van Gent en Layla Winters aan de start. Ze sprongen alle drie goed hun oefeningen uit en eindigden resp. 16e, 29e en 30e in een deelnemersveld van 45 deelnemers.

In de categorie meisjes 13-16 jaar met FIG licentie, traditioneel een zware categorie, kwamen Fiënna Ayaz, Elin Doeven, Rosanna Verkijk en Hannah Serné uit. In een veld van 54 deelnemers hielden de dames zich heel goed staande en eindigden resp. als 20e, 28e, 33e en 44e.

Anouchka van Haaren, Denise Zijlstra, Felicia v.d. Schoot en Kyara Faas sprongen in de categorie Senior dames hun oefeningen. Met mooie nieuwe oefeningen sprongen ze een prima wedstrijd. Zij eindigden in de grootste categorie van 56 deelnemers op een resp. 33e, 43e, 46e en 49e plaats.

Synchroonspringen

Bij het synchroonspringen had Pro Patria vijf paren in het deelnemersveld. Skye en Layla sprongen een behoorlijke voorronde en haalde als achtste een finaleplaats. In deze finale sprongen ze nog beter en stegen daardoor naar een mooie zevende plaats.

Het paar Fiënna en Hannah had een wat mindere dag en eindigde als 18e. Elin en Rosanna sprongen een goede voorronde en verraste zichzelf door als achtste door te gaan naar de finale. In de finale konden ze helaas hun goede reeks niet voortzetten, maar eindigden toch een plaats hoger op een knappe zevende plaats.

Kyara en Anouchka kwamen in de senioren categorie uit. Zij sprongen twee goede oefeningen met een hele hoge synchroon score. Zij eindigden op een mooie 11e plaats. Denise en Felicia hadden een goede eerste oefening, maar konden dat de tweede oefening niet vasthouden. Zij eindigden op een 17e plaats.

Op zaterdag 19 oktober gaat het Nederlandse wedstrijdseizoen weer verder met voor de eerste en eredivisie de eerste plaatsingswedstrijd voor teams.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.