IMG 1936 copyTijdens de District Kampioenschappen van Zuid-Holland -15 jaar, hebben 3 judoka’s van Budoschool Yotosama zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen door bij de beste 4 te eindigen.


In Sportboulevard Dordrecht wist Duncan de Jong in de klasse -60 kg, met twee snelle ippon zeges, knap de finale te bereiken waarna hij genoegen moest nemen met zilver. Clubgenoot Sem Guerand moest in diezelfde klasse in de eerste ronde het onderspit delven tegen de latere kampioen. In de herkansingsronde wist hij met 3 ippon zege het brons binnen te halen en een ticket voor het NK. In de klasse -66 kg moest Aron Gyori gelijk een verliespartij incasseren, maar herpakte zich en won al zijn partijen in de herkansingsronde en behaalde ook het brons.
Melvin de Jong (-38 kg) greep net naast een NK ticket, om het brons stond de debutant, met nog 30 seconden te gaan, voor maar verslikte zich letterlijk in een verwurging. Op 9 november zullen de judoka’s van Yotosama in Hoogeveen strijden op het nationale hoogste platform.

Foto: Duncan, Aron, Melvin en Sem.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-