Pro PatriaOp zaterdag 19 oktober begon voor de trampolinespringers uit de ere- en 1e divisie van G.V. Pro Patria het wedstrijdseizoen voor de teams. Dit seizoen komen 2 teams in de 1e divisie aan de start, een junior- en een seniorteam.

Daarnaast is er nog 1 sporter die aansluit bij het team van TurnOss. Het junioren team, bestaande uit Rosanna Verkijk, Emma Venema en Layla Winters, sprong een behoorlijke voorronde. Helaas was dit niet genoeg voor een finaleplaats en werd dit team 4e.

Het seniorenteam met Denise Zijlstra, Hannah Serné en Kyara Faas hadden veel tegenstand. Door een fout in 1 oefening konden ook zij niet meedoen voor een finaleplek, dit team werd 7e.

Elin Doeven komt uit in de eredivisie. Pro Patria heeft dit jaar niet genoeg sporters in deze divisie om een team te vormen. Daardoor komt Elin uit in een team van de vereniging TurnOss. Dit team sprong ook een goede voorronde, maar haalde ook net de finale niet, het team werd ook 4e.

De volgende plaatsingswedstrijd is op 16 november en vindt plaats in eigen huis, Gymworld. Daarna weten we welke teams zich geplaatst hebben voor het NK.

Op de foto (vlnr): Rosanna Verkijk, Layla Winters, Emma Venema, Kyara Faas en Denise Zijlstra.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-