Generick LuydensGenerick Luydens

Ondanks een 0 - 2 voorsprong mag DWO over de gehele wedstrijd gezien tevreden zijn met een punt. DWO speelde zijn zevende competitiewedstrijd tegen degradant Lugdunum (Lug) uit de tweede klasse. De eerste helft eindigt in 0-0, maar in de tweede helft wordt het spannend.

Haatim SuleimanIn het begin speelt de wedstrijd zich meer af op de helft van DWO. Het is Lug die meerdere goede uitgespeelde combinaties niet weet te verzilveren in doelpunten. Of de inzet wordt naast of over geschoten of keeper Jeroen Slaman wordt tot twee keer toe geholpen door het aluminium. DWO is fel, loopt vele meters en is strijdvaardig, maar goede acties worden afgerond met een slechte eindpass of een verkeerde keuze. Ook DWO komt voor de goal van Lug. Na een door Kevin Mbemba met gevoel gegeven terugspeelbal weet Damian Meere met binnenkant voet de bal richting kruising te schieten waarna de keeper van Lug de bal knap tot corner kan verwerken. Bij voorzetten van Kevin Mbemba mist Keanu Poulo de juiste richting en een kopbal van Ramon Wegner gaat naast het doel. Ruststand 0 – 0.

Tweede helft

DWO komt op voorsprong door een kopbal van Haatim Suleiman na een vrije schop van Joep Roovers. DWO krijgt vleugels en energie. Tot twee keer toe wordt de opbouw van achteruit bij Lug verstoord. Er zit ook in deze helft een engeltje op het goal van Jeroen Slaman want wederom tot twee keer toe raakt de bal het aluminium van DWO. Uit een volgende aanval komt de 0 - 2 tot stand. Jersylee Riley kan een lage voorzet op maat geven waar Haatim Suleiman goed wegloopt van zijn directe tegenstander en alleen zijn voet nog tegen de bal aan hoefde te zetten. Een schitterende opgezette aanval van DWO. Daarna volgt er een overtreding en de bal komt op de stip te liggen. Lug weet deze penalty te verzilveren. Jammer dat DWO de aansluitingstreffer van Lug niet wat langer uit kon stellen. Lug gaat op jacht naar de gelijkmaker. De gemoederen lopen op wat o.a. resulteert in een overtreding op 25 meter van het goal van DWO. Lug maakt uit deze vrije trap de gelijkmaker als de bal via een DWO been van richting wordt veranderd en Jeroen Slaman kansloos is. Diezelfde Jeroen Slaman heeft nog een paar goede reddingen in huis en behoedt DWO voor een nederlaag. Eindstand 2 -2

DWO speelt de volgende op wedstrijd 17 november om 14.30 uur, dit is een thuiswedstrijd tegen Zwammerdam.

Tekst en foto's: Cees Schutte