IMG 3840

Michael en Elise showen trots hun prijzen

Zondag 10 maart jl. vonden in Hasselt/België het 7e Open Belgisch Kampioenschap Para-karate 2019 en in Amsterdam de Benelux Open 2019 plaats. Budoschool Kai Sei was op beide toernooien actief. Op beide toernooien werden diverse prijzen gewonnen door de deelnemers.

Twee karateka van Budoschool Kai Sei No Limits namen afgelopen zondag, 10 maart, deel aan het 7e Open Belgisch Kampioenschap Para-karate 2019 te Hasselt/België. In het ochtendgedeelte leverde Elise Reedijk met een solide pinan shodan een prima prestatie en veroverde zo een welverdiende derde plek en dus brons. Zij kwam uit in de categorie meisjes verstandelijk beperkt.

In de middag was het de beurt aan Michaël Moerman in categorie heren (volledig) visueel beperkt, waar jeugd en senioren waren samengevoegd. Michaël liep eveneens een nette pinan shodan, werd daarmee tweede en de mooie zilveren beker was voor hem. Het kampioenschap kende dit jaar 129 deelnemers uit o.a. Hongarije, Ierland, Frankrijk, Letland, Nederland en België. In Nederland zijn er nog geen toernooien voor karateka met een beperking en staat het para-karate in de kinderschoenen. Kai Sei zal zich met ouders, trainers/coaches en deelnemers sterk gaan maken om het para-karate in Zoetermeer, maar ook in Nederland, op de kaart te zetten.

Benelux Open

De Benelux Open, een internationaal kata en kumite toernooi,  telde dit jaar circa 700 deelnemers uit 81 clubs en 17 landen. Het toernooi stond open voor alle leeftijden; jonge jeugd vanaf 6 jaar tot en met veteranen 35+ hebben gestreden voor een plek op het erepodium.

Een eervolle vermelding is er voor Sharon Jellema en Blessing Landveld die in de B-finale de strijd om het brons niet wisten te winnen met een vijfde plek als resultaat. Een mooie prestatie werd neergezet door Mishael Landveld, Max Linnemann en Kosta Pappaioannou die alle drie een plaats in de finale behaalden. De spannende eindstrijd konden ze niet naar hun hand zetten en wonnen daarmee het zilver.