F2A6058 Toernooi Belgie 2019De broers Rahul en Diwesh Bhoera hebben tijdens een internationale katawedstrijd in België beide de derde plaats behaald. Karatevereniging Tomo no kai deed voor het eerst mee aan de katawedstrijd in het Belgische Overpelt.

F2A5982 Toernooi Belgie 2019   F2A5949 Toernooi Belgie 2019

Met een kleine groep wedstrijdkarateka reisden de Zoetermeerders af naar België voor de wedstrijd. Leraar Mark Neijssel: “In Nederland zijn weinig katawedstrijden in onze stijl, het Wado karate. We hebben contact gelegd met onze zuiderburen om toch goede wedstrijden te kunnen draaien. We zijn zeer tevreden met het niveau van onze deelnemers en va de wedstrijd hier in Overpelt”.

Bij katawedstrijden laten de deelnemers om beurten hun kata, vaste vorm, zien. De jury kijkt naar techniek, inzet, uitstraling en uitvoering en wijst dan de winnaar aan van de partij. Diwesh, 12 jaar, verraste de jury met een voor zijn leeftijd hogere kata. Hij liep het dankata Jion overtuigend en veroverde zo de bronzen prijs. Broer Rahul kwam uit in de senioren categorie en moest verschillende kata lopen om de jury te overtuigen de derde plaats aan hem toe te wijzen.

Bij het toernooi maakte Amar Aamir zijn debuut op katawedstrijden en liepen ook Marjolein de Heer, Inge Zevenbergen en Jeremy Neijssel prima kata.