Tess zwemt met Maarten van der WeijdenTess van de Steeg (9) heeft zaterdag een stuk mee gezwommen met de 11 Steden Zwemtocht van Maarten van der Weijden. Samen met haar moeder Martine is zij in Stavoren het water ingesprongen en heeft 500 meter gezwommen. Ze wilde graag 2x 500 meter, maar kinderen mochten maar 1x.

Voor Tess was het de eerste keer dat zij in open water zwom, dus dat was in het begin wel een beetje eng. Maar al snel zwom ze borstcrawl met de rest mee. Ze vond het water wel koud.

Om met Maarten mee te mogen zwemmen, konden mensen zich opgeven via zijn foundation. Ze moesten dan ook een actie starten om geld in te zamelen voor de stichting. Tess had een streefbedrag van €2000,- in gedachten en heeft in totaal €2136,- opgehaald. Zij wilde heel graag meedoen, omdat haar vader lymfklierkanker heeft gehad (Hodgkin) in 207/2008 en daarvan is genezen. Zij vindt dat andere mensen ook geluk en genezing verdienen, net als vader.

Tess en haar moeder  Tess wordt geïnterviewd voor het Jeugdjournaal 

Tess werd ook nog geïnterviewd voor het Jeugdjournaal, maar helaas is dit niet uitgezonden. Maar in RTL Nieuws kwamen ze wel voorbij. Rond 1:28 zie je Tess en haar moeder.

Tess zwemt met Maarten van der Weijden

-advertenties-

-goede doel-