20190705 Sportgala Zoetermeer GVW 6468 X3Tom Molenaar, jiujitsu, en Yara van Kerkhof zijn sporter van het jaar 2018 geworden in Zoetermeer. Vrijdagavond werd de uitslag aan de genomineerde sporters bekend gemaakt op het Sportgala, tijdens Culinair Zoetermeer op de Markt.

Sporttalent werd Kyvan Rietkerk, die vorig jaar ook al genomineerd werd, maar toen net naast de prijs greep. Kyvan speelt op hoog niveau tennis en speelt ook steeds vaker zeer verdienstelijk op internationale toernooien. Sportploeg van het jaar werd het Nederlands Herenteam Curling Zoetermeer PWA.

20190705 Sportgala Zoetermeer GVW 6445 X3  20190705 Sportgala Zoetermeer GVW 6450 X3 

Een nieuwe verkiezing was die van Meest maatschappelijke sportaanbieder van het jaar, deze werd gewonnen door Stichting Kai Sei, die budoles geeft aan valide en minder valide sporters. Kai Sei viel op doordat de minder valide sporters met de 'gewone' sporters mee sporten, naast eigen trainingsmogelijkheden.

Wethouder van sport, Ingeborg ter Laak, reikte de sportprijzen uit en benadrukte dat naast elke sporter op het podium vaak ook nog een heel team en familie staat die de sportprestaties mede mogelijk maken.

 

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2019/Sportgala-Zoetermeer-2019/

-advertenties-

-goede doel-