taverzoBeneluxGroup Taverzo speelt op 15 september om 14:00 uur zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie Tafeltennis. Het eerste team reikte de afgelopen 10 jaar onafgebroken tot de finales. Ze wordt dit seizoen gesteund door de Benelux Group. De eerste tegenstander is de ervaren ploeg van Hercules uit Terborg.

Niet alleen een nieuwe naam, maar ook een compleet nieuw basisteam zal aankomende zondag zich aan de eigen aanhang en liefhebbers van de sport presenteren. De buitenlandse spelers die afgelopen seizoen in de finale nipt onderuit gingen kregen allen mooie aanbiedingen uit Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Frankrijk. Een goed moment voor de ploeg uit Zoetermeer om het jonge talent Gabrielius Camara (13 jaar) door te laten stromen vanuit het tweede team.

 

Speler en vaste begeleider van Gabrielius, Jochem de Hoop en reserve Dorian Nicolle zijn de andere bekende gezichten binnen de club. Het team wist daarnaast de international Laurens Tromer (NL) en ex-international Yannick Vostes (BE), vast te leggen. Een team dat ook dit jaar zal gaan strijden om het landskampioenschap.
Tegenstand wordt dit seizoen uit diverse hoeken verwacht. Zo is promovendus Hilversum aanzienlijk versterkt de laatste 2 jaar, hebben de Salamanders uit Wateringen en Scylla uit Leiden internationale versterkingen en kan de huidige landskampioen Smash’70 uit Hattem terugvallen op routiniers die stuk voor stuk weten wat het is om een finale te spelen.


Tegenstander Hercules heeft de ambities voor dit seizoen ook naar boven toe bijgesteld. Waar het de afgelopen jaren vooral ging om de strijd tegen degradatie, hebben de routiniers dit seizoen hun vaste trainingsmaatje Trinko Keen zo gek gekregen om zijn rentree te maken in de Nederlandse Eredivisie. Keen, in zijn hoogtij dagen nog top 20 van de wereld en vaste waarde in de Duitse Bundesliga, liet de afgelopen jaren in de Europa Cup bij Taverzo en Hercules zien, het spel nog altijd te beheersen. Met Martin Brinkhoff in de gelederen is er een tweede ex-Taverzo speler/coach die aankomende zondag te bewonderen zal zijn.

Na afloop van de wedstrijd is er de mogelijkheid om de spelers van BeneluxGroup Taverzo persoonlijk te ontmoeten in een ‘Meet en Greet’ sessie. 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-