20190914 185749Negen kumite karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de ONJK/Dutch Open for Youth 2019 te Almere. De Zoetermeerse jeugd karateka behaalden liefst vier maal goud en één zilver.

Zaterdagmiddag stonden de categorieën kumite U16 (cadetten 14-15 jaar), U18 (junioren 16-17 jaar) en U21 (18-20 jaar) op het programma. Voor Kai Sei gingen Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar, Sarah Hagenaar, Sharon Jellema, Kai Krul, Mex Onderwater, Kosta Pappaioannou en Colin Vercammen de wedstrijdvloer op.

WJK-ganger Wissal beet in de categorie meisjes U16 +54 kilo voor Kai Sei het spits af. Na drie overwinningen in de voorrondes (4-3, 2-0 en 1-0) bereikte Wissal de finale. In de spannende eindstrijd rekende ze met een 4-2 winst af met haar Duitse tegenstandster. Wissal is Open NL Kampioen en prolongeert daarmee haar titel van 2018.

Inmiddels was op een andere tatami de poule van Mex gestart, de categorie meisjes U16 -54 kilo. Ook Mex won al haar wedstrijden in de voorrondes (8-0, 4-2 en 2-0) en bereikte de finale. Ze hield het hoofd koel en met gedegen, doordacht en goed karate won ze met 2-1, waarmee ook zij haar titel van 2018 prolongeerde.

Kosta, uitkomend in de categorie jongens U16 -70 kilo, bereikte na drie spectaculaire overwinningen in de voorrondes (8-0, 6-0, 10-7) de finale. In deze eindstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en verloor met 1-5. Ter plekke ontving Kosta, op basis van zijn prestatie, van de assistent bondscoach een uitnodiging voor proeftrainingen bij de nationale selectie U16/U18, waardoor hij vanuit de jeugdselectie kan gaan doorstromen.

Hekkensluiters van Kai Sei op deze eerste dag van de ONJK waren Marin, Sarah en Sharon, allen uitkomend in de categorie meisjes U18 +59 kilo. Sharon startte voortvarend en won haar eerste twee wedstrijden (6-4 en 6-2). Door verlies in de halve finale (0-4), plaatste ze zich direct in de herkansing voor de strijd om het brons. Helaas moest ze in deze B-finale opgeven vanwege een blessure en behaalde daarmee een vijfde plaats. Marin won, na een bye in de eerste ronde, haar wedstrijd in de tweede ronde (8-0). In de halve finale moest ze het opnemen tegen haar zus Sarah, van wie ze na een gelijke stand (0-0) op hantei (scheidsrechterbeslissing) verloor. Marin plaatste zich hiermee direct voor de B-finale, maar de strijd om het brons weet ze net niet naar zich toe te trekken en behaalde door een nipt verlies (1-2) een vijfde plaats.

Sarah heeft waardig afscheid genomen in haar laatste optreden in de categorie U18. Door het bereiken van de leeftijd van 18 jaar, zal ze vanaf nu uitkomen in de categorie U21. Alle wedstrijden in de voorrondes zette Sarah naar haar hand (5-1, 4-3 en 0-0 hantei 5-0) en bereikte de finale. Sarah houdt het hoofd koel, doet wat ze moet doen en wint met gedegen karate de eindstrijd met 4-0.

Zondag, dag twee van de ONJK, stond in het teken van kumite voor de jeugd. Nicole Pappaioannou kwam voor Kai Sei deze dag in actie. Uitkomend in de categorie meisjes U12 +40 kilo won de zeer scherpe Nicole haar wedstrijden in de voorrondes overtuigend (7-1 en 8-0), waarmee ze de finale bereikte. Gebrand op de overwinning won Nicole de spannende eindstrijd van haar Duitse tegenstandster (3-1) en werd Open NL Kampioen.