Podiumfoto Iske en NoahBudoschool Kai Sei verzorgde afgelopen weekend voor het 11e jaar de officiële Nederlandse Kampioenschappen karate kata en kumite voor jeugd, cadetten, junioren en -21 jaar 2019 voor de Karate-do Bond Nederland.

Dit nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar ruim 500 deelnemers en 46 clubs uit heel Nederland in diverse categorieën en is daarmee het op één na grootste kampioenschap van de KBN in Nederland. Het was wederom een zwaar en uitdagend toernooi. Een primeur dit weekend was de NK I-Karate, waarbij karateka met een beperking eindelijk konden deelnemen aan een officieel kampioenschap. Hiermee is een grote stap gemaakt om het parakarate/g-karate in Nederland binnen de Karate-do Bond Nederland een serieus platform te geven.

Kai Sei zette met een grote groep vrijwilligers weer een grandioos en goed verlopen evenement neer, waar de club zelf ook nog tien podiumplaatsen (viermaal goud, tweemaal zilver en viermaal brons) wist te behalen.
Pedram Hamta behaalde via de herkansing een zevende plek in de ranking. Max Linnemann en Sharon Jellema grepen net naast het brons en werden vijfde. Bas Reedijk en Donovan Trommelen behaalden in hun categorie respectievelijk de vijfde en de vierde plaats. Brons was er voor Ruben Volmer ( jongens U10 -33kg). Zilver werd behaald door Wissal el Boudakhani (meisjes U16 +54kg) en Sarah Hagenaar (dames U21 +68kg). Nederlands Kampioen zijn Marin Hagenaar (meisjes U18 +59kg) en Colin Vercammen (jongens U16 -52kg).

Prachtige resultaten zijn ook behaald bij de NK I-Karate. Noah Tran Van werd vijfde in de categorie ASS plus handrolstoel. Iske Hagedorn behaalde in dezelfde categorie het brons. In de categorie visueel beperkt werd Michaël Moerman Nederlands Kampioen. En in de categorie verstandelijk beperkt pakten Marlies Kraaijenbrink en Jesse de Ruiter de bronzen medaille. De hoogste plek op het erepodium was in deze klasse voor Elise Reedijk, zij werd Nederlands Kampioen.