Za1 2018 01 27 3DWO speelde zaterdag de laatste competitiewedstrijd van de heenronde tegen LSVV’70 (LSVV- Leidse Studenten Voetbal Vereniging) uit Leiden. DWO speelde een prima eerste helft en wist daar een voorsprong op te bouwen die de Leidse vereniging niet meer kon afbreken.

Hoewel DWO meer in de aanval was had LSVV gek genoeg de betere kansen.  Zo werd ook de 1 – 0 voorsprong afkomstig van de voet van Wouter Bakker ingeluid. Prachtig combinatiespel tussen Jeroen Farber en Wouter Bakker leverde uiteindelijk een doelpunt op voor DWO door een schot in de verre hoek. LSVV was niet onder de indruk van dit negatieve studiepunt en was in de 22ste minuut vlakbij de gelijkmaker, maar door kordaat verdedigen van Daniel van Hek was het gevaar van deze aanval geweken.

Hierna schakelde de thuisploeg naar een hogere versnelling wat direct resulteerde in de 2 – 0 voorsprong. Een voorzet van Jeroen Farber wordt na de kluts in het strafschopgebied uiteindelijk door een LSVV speler ongelukkig getoucheerd waarop de bal in eigen doel belandde. Vlak voor rust kwam dan toch weer een beloning van deze goede fase in de eerste helft. Een voorzet van Jeroen bereikte Kevin Mbemba, deze werd in een duel van de bal geduwd. De afvallende bal werd met een bekeken schuiver door Joep Roovers binnengetikt. Een 3 – 0 voorsprong met de rust waren de harde cijfers.

Na rust geen wijzigingen aan de zijde van DWO. Van twee veelbelovende aanvallen van DWO in de eerste tien minuten werd het eindschot echter over het doel geschoten. Daarna kan DWO het goede spel niet meer vasthouden en valt dan terug in het oude patroon. De passes worden onzorgvuldiger en de tegenstander neemt de regie in handen. In de 59ste minuut valt dan de verwachte aansluitingstreffer voor LSVV. Een afvallende bal na een vrije trap op de 25 meterlijn wordt met een goed schot over keeper Jim geschoten. De heer P. Opdam floot voor het eindsignaal van deze sportieve wedstrijd. Eindstand 3 – 1.

DWO klimt door deze overwinning naar een keurige vierde plek op de ranglijst.

Koploper Soccer Boys in Bleiswijk  is d.d. 3 februari gastheer als DWO op bezoek komt.