2018 02 03 Nieuwkoop DSO 6DSO deed weer goede zaken door met ruime cijfers te winnen van Nieuwkoop. De ploeg uit het gelijknamige dorp had vooraf gehoopt verder afstand te kunnen nemen van Reeuwijk en dichter bij het Zoetermeerse DSO te kunnen komen. De Nieuwkopers kwamen er gedurende de wedstrijd echter nauwelijks aan te pas.

DSO keert weer langzaam terug in de vorm waar het lang naar op zoek was, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het na het matige Voorschoten’97 nu opnieuw een zeer zwakke tegenstander trof. De vorm begint terug te komen, maar de Zoetermeerse ploeg is nog zeer slordig in het afwerken van kansen.

2018 02 03 Nieuwkoop DSO 7Na de winst van afgelopen week tegen een zeer matig presterend Voorschoten ’97 moesten ook dit weekend weer de vizieren op scherp gezet worden. DSO kon het zich namelijk niet permitteren om puntverlies te leiden. Natuurlijk, er werd vorige week overtuigend gewonnen, maar gezien het aantal opgelegde kansen had de eindstand veel hoger moeten uitvallen dan de 3-0. Positief is dat het herstel ingezet lijkt te zijn, maar een aantal spelers heeft nog tijd nodig om het oude niveau te bereiken.

DSO begon sterk aan de wedstrijd en kwam op een snelle voorsprong door een doelpunt van Leslie van den Berg, die na acht minuten spelen uit een corner vanaf de rand van het zestienmetergebied kon aanleggen voor een schot. De verdedigers van de thuisploeg hadden geen antwoord op de snelle buitenspelers van de rood-groenen en kwamen geregeld in gevaar. Na een half uur spelen werd het harde werken beloond met een tweede treffer. Dit keer was het Mike Montanus die een harde voorzet van Jeremy Burke goed afrondde en doelman Thomas Boekestein kansloos liet: 0-2. Pas in de laatste minuten voor de thee kregen de gastheren een tweetal mogelijkheden om iets aan de stand te doen veranderen maar faalden hierin.

Na de thee probeerde Nieuwkoop iets terug te doen en de ploeg begon beter te combineren. In de zestigste minuut van de wedstrijd kwam Boy Vork alleen voor doelman Rodger Takken te staan na een misverstand in de Zoetermeerse opbouw. Het lukte Vork echter niet het net te vinden. Wel kreeg de ploeg hierdoor wat meer zelfvertrouwen en begon meer druk te zetten op het Zoetermeerse doel. Toch was het DSO dat de score verder uitbouwde. Na twintig minuten spelen in de tweede helft moest doelman Boekestein voor de derde keer de bal uit het net halen. Ditmaal was het Mike Montanus die de bal voorgaf en de jonge Jeremy Burke rondde goed af. Met nog een kwartier te spelen bracht Jasper Langeree de stand op 1-3 na een misverstand over een wel of niet genomen vrije trap van DSO. Er volgde nog een aantal mogelijkheden om de spanning in de wedstrijd terug te krijgen, maar de voorwaartsen van Nieuwkoop wisten deze niet te verzilveren. Vijf minuten voor tijd maakt Mike Montanus zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht de eindstand op 1-4. Leidsman De Jong moest vijfmaal naar zijn borstzakje grijpen en deelde vijf gele kaarten uit.

Na de winterstop heeft de Zoetermeerse formatie inmiddels de maximale score van zes punten behaald. Volgende week ontvangt DSO het Leidse DoCoS op sportpark Bentwoud. DSO stijgt door de overwinning van dit weekend naar de negende positie.

Bron: Haaglanden Voetbal