DSC 0182

In een bomvolle sportcampus hal in het Zuiderpark vond afgelopen weekend de absolute topper plaats in de Hoofdklasse C van het zaalkorfbal. De Meervogels 1 uit Zoetermeer was koploper, op 1 punt gevolgd door Achilles en op 2 punten door KVS met nog 2 speelrondes te gaan.

Doordat bij een gelijke stand het onderlinge resultaat de doorslag geeft zou een overwinning op Achilles voldoende zijn voor het behalen van het kampioenschap.

Beide supportersgroepen waren uitgedost in hun eigen oorlogskleuren en vanaf het 1e moment ontspon zich een interessante zaalkorfbalwedstrijd. De thuisploeg wist dat ze eigenlijk nog 2 keer moesten winnen en waren in de beginfase de bovenliggende partij. De schutters van Meervogels werden op afstand gehouden en na een kleine 10 minuten stond Achilles in haar eigen hal met 5-2 voor.

De man die Meervogels gedurende deze periode in de wedstrijd hield was Lars Ottevanger. Met precisie schoten was hij de architect van de come back in de wedstrijd voor de Zoetermeerders naar 5-5.

Tot aan de rust was het nog een wedstrijd, 12-10 in het voordeel van De Meervogels maar na rust werd de aanvalslust van Achilles volledig aan banden gelegd en was er nog maar 1 ploeg die aanspraak maakte op de winst in deze wedstrijd en daarmee de titel.

DSC 0024  DSC 0177

Lars Ottevanger mocht dan de ene na de andere treffer scoren met zijn eindtotaal op 9, het was een teameffort dat de wedstrijd definitief deed kantelen. Mike Roos, ook weer goed voor 10 treffers, kon zijn directe tegenstander Gerald van Dijk – ex Blauw Wit / Nederlands team – naar hartenlust uitspelen.

Ook Eline van Lomwel was trefzeker met een fraaie vrije bal, Tymo de Wit opende de score, Marlous Touwe met de laatste belangrijke voor de rust, Wendy Post met twee treffers om op voorsprong te komen en uit te bouwen en aanvoerder Thom Weidmann als absolute aanjager van de ploeg en degene die op jonge leeftijd al de lijnen uitzet bij de aanstaande kampioenen.

Zijn zusje Daphne viel vorige week nog uit met een, naar later bleek, afgescheurde knieband en zij is de komende maanden niet meer inzetbaar maar stond de laatste minuut nog in het veld om toch dat magische moment mee te maken.

Een geweldige ploeg die Achilles volledig van het veld afspeelde en waarbij uiteindelijk de teller stopte op een 27-18 winst.

Na het laatste fluitsignaal sprintten de vele meegereisde supporters zich naar hun helden toe om de overwinning en het kampioenschap te vieren. Coach Patrick den Hertog vierde in 2009 al de AHOY titel met de A1 van Meervogels en behaalde met TOP ook de landstitel maar , zo beaamde hij na afloop, “dit is dan met je eigen club de mooiste van allemaal”.

Het komend jaar is Z.K.V. De Meervogels te bewonderen in de Hoofdklasse van het vaderlandse korfbal.

Op 10 maart wordt nog de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld tegen DOS. Het gaat voor de Zoetermeerders niet meer over de punten, maar uiteraard willen ze de competitie in stijl afsluiten. U bent dan ook van harte welkom om deze slotwedstrijd te aanschouwen in sporthal De Veur

Tekst: Eric Plugge