Estafette MarathonZoetermeer zet zich sportief in voor mensen met kanker. Op zondag 22 april wordt voor de 5e keer Lopen doet Hopen estafette marathon en wandeltocht georganiseerd. De volledige opbrengst wordt overgemaakt aan Stichting Roparun.

Stichting Roparun zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Leven toevoegen aan de dagen waar niet altijd dagen toegevoegd kunnen worden aan het leven.
Hardlopers lopen Estafette Marathon
Tijdens de estafette marathon loopt een team van 3 tot 5 lopers samen de marathon. Steeds is er één loper aan het hardlopen, terwijl de overige lopers per fiets volgen. Regelmatig wordt er van loper gewisseld. Ieder team wordt begeleid door één of twee fietsbegeleiders die onder ander de veiligheid in het oog houden.

Start en finish van de Lopen doet Hopen estafette marathon zijn bij het clubhuis van Road Runners Zoetermeer, Het Lange Land 14 Zoetermeer. Uiteraard is de volledige route aangegeven met routepijlen. Uitgebreide informatie vind je op www.lopendoethopenzoetermeer.nl.

 

WandeltochtWandeltocht langs de groene randen van de stad

Naast de estafette marathon is er de wandeltocht. Deelnemers hebben de keuze tussen routes van 7 km, 15 km en 25 km. De routes zijn volledig gemarkeerd met routepijlen.

Inschrijven voor de wandeltocht kan via www.lopendoethopenzoetermeer.nl  of op zondagochtend 22 april in het clubhuis van Road Runners Zoetermeer, Het Lange Land 14, Zoetermeer. Ook voor de wandeltocht is uitgebreide informatie te vinden op de website. Het inschrijfgeld voor de wandeltocht is € 2,- voor de 7 km en €5,- voor de 15 of 20 km.

 

Vrienden van Bobby

Lopen doet Hopen wordt georganiseerd door Roparunteam 301 – Vrienden van Bobby. Dit Roparunteam werd opgericht naar aanleiding van het overlijden van de 22 jarige Bobby Coenraad. Bobby drukte zijn familie op het hart iets positiefs te doen met zijn overlijden. Zijn vader Wim en oom Leen startte daarom een Roparunteam. Dit jaar wordt alweer voor de 6e keer aan de estafette van Parijs naar Rotterdam deelgenomen. Het team organiseert diverse evenementen om geld in te zamelen voor Stichting Roparun. Deze stichting zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren. Alle inschrijfgelden van Lopen doet Hopen worden aan Stichting Roparun gedoneerd.

-advertenties-

-goede doel-