Finish foto ocrDe eerste obstacle runs van het seizoen zijn weer van start gegaan. Mensen schrijven zich massaal in om obstakels te overwinnen. Drie Zoetermeerders, Yuri Beekman, Sharona Bolander en Stefan Molleman, hebben begin dit jaar een online platform opgericht voor deze relatief nieuwe en opkomende sport.

Sinds de lancering in januari zijn er al duizenden bezoekers op de nieuwe website geweest. Obstaclerunners.com is dé plek om informatie, motivatie en inspiratie te vinden voor zowel de beginnende als de ervaren sporter. Op de website staat informatie over training, kleding, voeding, evenementen en de ervaring van runners. “Het doel is om nog meer mensen enthousiast te maken voor deze relatief nieuwe sport” zegt Yuri Beekman, één van de oprichters van het platform. “In voorbereiding op een marathon obstacle run kwamen we erachter hoe weinig informatie er te vinden is over obstacle running. Zo ontstond het idee voor obstaclerunners.com’’, vult content manager Sharona Bolander aan.

 

Toegankelijk voor iedereen

Yuri Beekman, hoofdtrainer bij Body Rock in Zoetermeer schrijft artikels over de voorbereiding op een obstacle run. “Omdat de sport vrij nieuw is, weten veel mensen niet wat je moet doen in de voorbereiding of tijdens de run. Op deze manier kunnen we inhoudelijke informatie en ervaringsverhalen delen om een goed beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.” Sharona Bolander: ‘’Het is mooi om te zien dat obstacle running steeds meer wordt gezien als een echte sport. Veel mensen denken nog steeds dat deze sport alleen geschikt is voor hele sportieve mensen. Maar met ons platform willen we laten zien dat deze sport heel toegankelijk is voor iedereen!’.’

De website is gebouwd en wordt beheerd door Stefan Molleman van Wikreate. “Toen we het over het idee hadden, dacht ik: ja, dit gaat vliegen!” Stefan zorgt ervoor dat de website goed werkt en dat de beleving van een run visueel goed naar voren komt.

Yuri en Sharona schrijven momenteel een e-book. Hierin staan praktische tips en trainingsschema’s. Op de Facebookpagina staan workouts en profielen van atleten. De drie houden nauw contact met de OCR-teams en brancheorganisatie OCR International om op de hoogte te blijven van wat er wereldwijd speelt in de branche.

Zelf strijdt Sharona met leden van Body Rock uit Zoetermeer voor een plek op het EK in Denemarken en het WK in Engeland. Yuri traint en coacht steeds vaker mensen om zich te kwalificeren voor kampioenschappen. Zo is ook atleet Dennis van Hulst van Team RAM_NL uit Zoetermeer EK en WK gekwalificeerd. Het verhaal van Dennis is te vinden op obstaclerunners.com. 

-advertenties-

-goede doel-