xXAk8PFSbq5Dzs6KmSBpAHet was een geweldig seizoen met een prachtige afsluiting voor de JO11-4 van FC Zoetermeer. Ongeslagen werden ze afgelopen zaterdag kampioen, maar dat maakte de wedstrijd niet minder spannend. Het team speelde de laatste wedstrijd van het seizoen thuis in een derby tegen DWO.

Aan 1 punt hadden ze genoeg maar het het werd ze niet gemakkelijk gemaakt door hun stadsgenoten. DWO was overduidelijk in vorm en de zenuwen waren duidelijk zichtbaar bij de jongens van FC Zoetermeer. Halverwege de eerste helft kwamen ze dan ook met 0-1 achter te staan.

Na een flinke pep-talk in de rust van de trainers en veel aanmoedigen van het publiek dat in groten getale was gekomen om ze aan te moedigen, vochten ze in de tweede helft voor wat ze waard waren. En dat werd beloond. Een prachtige corner van Senn Lindner kwam precies op het hoofd van Tycho Gelauff en zo was de gelijkmaker een feit. Vervolgens waren er nog verschillende scoringskansen waarvan Joshua Winters er 1 wist te verzilveren. En zo werd het 2-1 en kon het team zichzelf kampioen noemen.

Trainers Rob van den Bergh en Auke Hansma zijn eensgezind: "De jongens hebben zich dit jaar goed ontwikkeld en laten zien ook als team te kunnen knokken als het even niet zo gemakkelijk gaat. Een mooie teamprestatie beloond met een verdiend kampioenschap".

Het kampioenschap werd na afgeloop gevierd met champagne en patat.