c99b9cf3 7986 4edc ba56 b8f8a808f367Voetballer Jessy Nauman is 22 jaar en maak zijn overstap naar een club die nu Hoofdklasse speelt. Hij gaat zijn FC Zoetermeer verlaten, de club waar hij bijna iedereen kent. Er ligt een nieuwe uitdaging op hem te wachten endie grijpt hij met twee handen aan.

Jessy is begonnen met voetbal bij DSO waar hij één jaar speelde als ventje van vijf jaar oud. Zijn vader voetbalde altijd en zijn moeder deed aan handbal. Zijn oudere broer koos voor het handbal en Jessy uiteindelijk het voetbal. Na zijn jaar bij DSO is Jessy overgegaan naar FC Zoetermeer, waar hij zich inmiddels kind aan huis voelt. Maar een nieuwe uitdaging ligt er voor hem klaar bij Hoofdklasser DHC in Delft. Nu middenvelder Jessy bijna klaar is met zijn studie MBO, richting HRM, is hij gebrand om het voetbal nu serieuzer dan ooit te benaderen. 

Jessy zegt: Ik speelde dit jaar in de zaterdag 1 in 4e klasse met een vriendenteam. Vanaf mijn 16e speel ik in het eerste team. Ik ging vrijdagavond vaak stappen en stond lang niet altijd topfit aan de aftrap. Maar dat gaat nu veranderen, want deze kans bij de Delftse club DHC is een kans die ik niet wil verprutsen".

 

5cff5c5c 6adc 49b5 a547 6123a3431389  9e53eac8 8fcc 4f76 b38e dff781893904 
   Jessy als jeugdspeler

Overstap naar DHC. Hoe het zo kwam

Jessy: "In de Haaglanden cup speelde ik een goede wedstrijd, scoorde een penalty en ging zo door naar de volgende ronde. Toen moesten we tegen DHC. Deze wedstrijd hebben we wel verloren, maar ik had een goede wedstrijd gespeeld. De spits van DHC sprak mij na de wedstrijd aan, terwijl ik boos van het veld liep omdat ik 4-3 had verloren. Een prima resultaat tegen een Hoofdklasse ploeg, maar ik wil niet verliezen."

De spits Jordy Brouwer van DHC kwam hem achterna en zei dat hij Jessy graag bij DHC zou hebben. Later heeft hij een app gesprek gehad met Jordy Brouwer en daarna twee gesprekken met de leiding van  DHC. Volgend seizoen gaat Jessy in de Hoofdklasse of in de 1klasse spelen. Dit hangt helemaal af van de nacompetitie die DHC nu speelt. Zelf schat hij in dat ze gaan degraderen, maar in voetbal kan het balletje vreemd rollen.

 

Geen torenhoge ambitie, maar een optimale motivatie

Jessy vindt het niet zijn plaats om te roepen dat hij naar een topclub wil. Hij is realistisch en wil zijn carrière per stap bekijken. "Ik hoop dat ik de kans krijg om regelmatig in te vallen. Ik ga er niet meteen vanuit dat ik een basisplaats krijg. En of het nu Hoofdklasse of 1e klasse gaat worden, mijn voordeel is dat ik daar heel veel ga leren. Ik train nu al om topfit aan het seizoen beginnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen jaren wel ging stappen en dan meteen het veld op ging. Nu gaat het een stuk serieuzer voor mij worden. Ik weet niet wat deze stap voor mij gaat betekenen. Ik kan nu zo vanuit mijn bed naar het veld lopen. Dat is volgend jaar heel anders. Ook ken ik hier bij FC Zoetermeer heel veel mensen, daar ken ik haast niemand. Dat zal flink wennen worden", zegt de jonge middenvelder.

Even is hij stil en kijkt de kantine in: "Ik wilde eigenlijk nooit weg bij FCZ, het is hier gezellig en ik heb hier veel vrienden. Maar deze uitdaging ga ik graag aan. Vroeg of laat kom ik hier vast weer terug", zegt Jessy. Hij gaat verder: "Ik heb voetbal altijd op nummer 1 gehad. Ik ben nu zeer gemotiveerd om de stap naar een hogere klasse te maken. Ik wilde graag 1e klasse en ik wist dat ik daar veel dingen voor moet laten. Voetbal is iets waar ik een goede hobby aan had, maar ik ging er niet altijd volledig serieus mee om. Nu ben ik er klaar voor om het serieus aan te pakken."

Wat moeten we nog weten over Jessy?

Wat zijn de ontwikkelingspunten als voetballer?

"Ik wil echt topfit worden en Ik laat mij nog wel eens gaan op het veld (ik ga mij ergeren en dat moet ik niet doen) en ik moet snel leren om mee te gaat met het hogere speeltempo".

Wie is je voorbeeld als voetballer?

"Dele Alli van Tottenham Hotspurs, hij heeft een zeer goede drang naar voren."

 

Wat ga jij hier het meeste missen?

"Het voor en na een training met mijn vrienden kletsen, voetbal kijken. Het sociale aspect. Ik ben trainer hier geweest, halloween helpen organiseren. Dat ga ik missen."

 

-advertenties-

-goede doel-