20180526 171454 resized 2De schoonspringers van WVZ hebben met een puntentotaal van 219 punten de 2de plaats veroverd bij de Landelijke Breedtesport Competitie Schoonspringen 2017-2018 van de KNZB.  Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden gehouden in Zoetermeer, Eindhoven, Amsterdam, Den-Helder en Amersfoort.

In deze wedstrijden worden er allerlei sprongen door de springers(sters) uitgevoerd van de kant of mini trampoline, de 1 meter- en de 3 meter plank en wordt er tijdens de wedstrijd ook de lenigheid getoond door diverse droogoefeningen uit te voeren. De springers worden op elk onderdeel per uitvoering/sprong door een jurylid beoordeeld en daarbij wordt een cijfer gegeven voor de sprong of uitvoering, deze punten worden later bij elkaar opgeteld en daaruit wordt het klassement opgemaakt. De beste vier resultaten uit deze 5 wedstrijden tellen mee voor het individuele klassement voor de springer(s) en door een goed resultaat bij het individuele klassement te behalen scoor je punten voor het verenigingsklassement. In totaal deden er 8 Schoonspringverenigingen mee met in totaal ongeveer 93 springers(sters). WVZ is trots dat zij met relatief weinig springers(sters) en alleen 2 x per week training dit jaar weer in de top drie van de Landelijke Breedtesportcompetitie geëindigd zijn.

Individuele wedstrijd

Ook waren er in de individuele wedstrijd bij de laatste wedstrijd in Amersfoort podiumplaatsen voor de schoonspringsters van WVZ. In de Categorie-C behaalde Rianne van Ettinger een bronzen medaille door de 3de plaats te veroveren, in de Categorie-A behaalde Annemarijn Bal een gouden medaille door de 1ste plaats te veroveren. Bij de andere categorieën behaalde de springers net het podium niet. In de Categorie-E behaalde Selina Hülters een 4de plaats en Zoë Taylor een 6de plaats. In de Categorie-D behaalde Lindsey van Krieken een 4de plaats Esmee Dekker een 6de plaats, 7de plaats voor Anna Taylor, 10de plaats voor Michelle Druif, 12de plaats Arjen van Ettinger en een 13de plaats voor Mika Steven.

Eindklassement

Om in het eindklassement te hoog te eindigen tellen de 4 beste resultaten uit de 5 wedstrijden. Na vijf wedstrijden behaalde in de Categorie-E, Selina Hülters een 3de plaats en kreeg hiermee de bronzen medaille omgehangen, in dezelfde categorie behaalde Zoë Taylor een 5de plaats. In de Categorie-D werd helaas geen medaille behaald, Lindsey van krieken behaalde een 4de plaats, Esmee Dekker een 5de plaats, een 6de plaats voor Anna Taylor, 8ste plaats Michelle Druif, de 11de plaats voor Arjen van Ettinger en een 12de plaats voor Mike Steven. In de Categorie C behaalde Rianne van Ettinger de 1ste plaats en was daardoor ‘Breedtesport Kampioen’. Dankzij alle resultaten van alle springers(sters) opgeteld behaalde WVZ dit jaar voor het eerst een tweede plaats als vereniging en werd de beker meegenomen naar Zoetermeer.