9C3E48D4 F89D 4C19 A9A3 B2494A4722B0 copyIn onze serie ‘De Passie van …’ brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Victor van der Bom. Hij creëert magie waarbij hij je meeneemt naar een wereld van onverklaarbaarheden. En dat sluit naadloos aan bij zijn 2de passie Halloween.

In huize Van der Bom is het normaal om het huis aan te kleden voor o.a. Pasen, Kerst en de seizoenen. Victor, die wel houdt van het spannende, voegde daar een paar jaar geleden ook Halloween aan toe. Het huis werd toen door het hele gezin omgetoverd tot Halloween House waarbij de hele familie ook een karakter speelde. Hiermee wonnen ze de eerste Halloween Home- edition Award, die elk jaar uitgereikt wordt. Victor: ”Halloween is echt mijn ding, mijn oudste zoon houdt ook van de sfeer die erbij hoort, de rest van het gezin keurt het goed en mijn vrouw zet de spullen klaar, maar de aankleding neem ik voor mijn rekening. Die aankleding wordt steeds groter omdat ik elk jaar wel dingen bij koop.” Halloween spreekt Victor voornamelijk aan door ‘het onverklaarbare’, de donkere kant en het magische dat erom heen hangt.

Heel luguber

De transformatie van Halloween stopt niet bij het huis. Dit is namelijk ook de periode dat zijn agenda vol staat metSchermafbeelding 2021 10 22 om 12.43.34 opdrachten. Victor transformeert dan naar diverse karakters die hij speelt en neerzet. De karakters variëren van heel luguber voor de Halloween Drive-thru in het Stadshart waar hij een van de scary acts mag neerzetten tot magiër voor kinderen bij de trick or treat. Het spelen van karakters en daarbij het creëren van magie is iets wat Victor het hele jaar door doet.

Hij creëerde daar zes jaar geleden zelfs een heel nieuw alter ego voor: Tovenaar Faffa. Met zijn lange witte haren, snor en magische trucs een zeer geliefd karakter bij kinderen. De tovenaarsmantel die hij kreeg van All-in-one evenementen maakt het plaatje compleet. De herkomst van de aparte naam van de tovenaar Faffa, die haast Midden-Oosters aan doet, komt echter van dichtbij huis. Victor: ”Mijn zoon Jayce-Tobias kon vroeger het woord pappa niet goed uitspreken en verbasterde dat naar faffa. Toen ik dus een naam zocht voor mijn alter ego, vond ik dat wel een leuke om te gebruiken.”

Nieuw karakter

Momenteel is Victor druk met het uitdenken, creëren en neerzetten van een nieuw karakter. Met een iets speelser en zachter karakter dan tovenaar Faffa, die ondanks zijn komische gezelligheid vaak wat statig overkomt. De nieuwe magiër krijgt een meer Egyptische uitstraling en zal als alles goed verloopt tijdens de trick or treat voor het eerst te bewonderen zijn.

8427D7BB 2162 4809 A5DA 981A6CF263C6 copyNaast deze twee zelf ontwikkelde karakters kruipt Victor graag in de huid van een ander personage. Tijdens de Sinterklaas periode is hij vaak de toverpiet die uiteraard heel veel goocheltrucs tevoorschijn tovert. Voor andere soort acts voor scholen en evenementen kan dat ook een heel ander karakter zijn. Het is dan net wat de act vraagt en/of dat bij Victor past. Vaak wordt hij gecast op karakter. Victor: “Ik werk veel samen met de mannen van All-in-one evenementen, zij weten ondertussen precies welke rollen bij mij passen.”

Grootste complimenten

In de Kinderboekenweek was hij heel de dag te zien als Tovenaar in de Bieb om daarna de rol van Kerstman op zich te nemen in een tuincentrum. “Een van de grootste complimenten tijdens zo’n dag is de reactie van kinderen of als ze meerdere keren terug komen. Het andere moment is als ik herkend wordt als Faffa en ze helemaal enthousiast worden. Kinderen zijn namelijk heel eerlijk”, lacht Victor.

Nog een grote wens

Magie creëren met het spelen van een rol is iets wat Victor al heel lang leuk vindt. Als kind speelde hij al toneel, maar in zijn studenttijd stopte hij met spelen om de focus op de studie te houden. Toen hij in de veertig was pakte hij dit weer op, maar speelde als karakter vooral buiten Zoetermeer. Victor: “Ik werkte als jurist, wat toch een keurige uitstraling heeft en was bang dat mensen dat onderscheid niet konden maken. Tot een client mij wel herkende op kantoor en aangaf het onderscheid heel goed te kunnen maken. Sindsdien is Zoetermeer juist de plek waar ik veel speel.” Hij heeft op theatergebied nog wel één grote wens namelijk de rol van Scrooge te mogen spelen.

Dat de interesse in magie groot is blijkt wel uit het feit dat hij ooit een verhalenbundel schreef voor kinderen vol met magische, spannende en duistere verhalen genaamd 'Rillingen'. Inspiratie voor het boek was een tekening van zijn zoon  Jayce- Tobias genaamd de duistere snotman. Victor schreef er een bijzonder verhaal over en bleef verhalen schrijven die samen komen in het boek. De tekening van de snotman kun je daarin terug vinden. Daarnaast verdiept hij zich in graag in de paranormale wereld en de magie met een tikkeltje duisternis.

8ECE05AA E5CC 4345 BC51 5A754B4E3FE3 91A4F66C AF37 4673 92EB 7BB9BC51AF2A 50745C7C FAC8 472F 9BE6 FB923D9416DE


Portret foto : Redline Fotografie 

Video: Stefan Ramdharie

-advertenties-

-goede doel-