studerenHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Hoe overleef je eindexamens!

 

Eindexamens: voor sommigen is dit een eitje, anderen hebben er veel stress van. Hoe sta jij erin, denk jij dat het goedkomt of heb jij veel stress? Het JIP heeft een paar tips voor jou om jezelf helemaal klaar te stomen voor de komende eindexamen weken!

Plannen: Probeer al op tijd te beginnen met leren. Het zou zonde zijn als je het leren hebt uitgesteld en je toetsen daardoor niet haalt.

Slapen: een telefoon is in de avond super verleidelijk. Maar probeer toch eens eerder dat schermpje uit te zetten en op tijd te gaan slapen. Hierdoor heb je veel meer concentratie om te leren.

Pauzes: Misschien ervaar jij veel stress en wil je zo veel mogelijk studeren… maar een pauze is ook belangrijk! TIP: leg in je pauzes je telefoon even weg en loop lekker een rondje buiten. Frisse lucht helpt!

Voel jij veel spanning voor je examens? Weet je niet goed hoe je het studeren voor alle examens het beste kunt plannen of weet je nog niet wat je na je examens wilt doen? Kom eens langs bij het JIP.

 

Wil je meer tips rondom het doen van eindexamens? Kijk dan eens op https://examenbundel.nl/

Heb je nog andere vragen? Bijvoorbeeld over social media, school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs het JIP. Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Jip Zoetermeer: Stadhuis Forum, Stadhuisplein 1 (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500, WhatsApp: 06 15 888 955.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-