Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Gokken; Onschuldig of Verslavend?

gokkenEven een online gokspel doen bij een populair casino of juist de uitslag van je online voetbalspel voorspellen. Makkelijk, onschuldig en tegelijkertijd wat extra geld verdienen, waarom zou je het niet doen?

Gokken begint vaak als iets onschuldigs. Je doet het een keertje voor de grap of je bent gewoon nieuwsgierig. Maar al snel merk je dat het spannend is, wat gaat de uitkomst nu zijn? Dat kan verslavend werken, je wil het steeds weer opnieuw proberen, omdat je er ook wat mee kan winnen. Helaas werkt het vaak niet zo dat je alleen maar wint, je kan er ook veel geld mee verliezen, waardoor je in de schulden terecht komt en blijft doorspelen om weer opnieuw geld te verdienen.

Doordat je steeds dieper in de problemen komt, kan het zo zijn dat geen uitweg meer ziet. Het criminele pad om snel aan geld te komen, kan dan verleidelijk zijn. Dit helpt echter niet of maar kort. Er ontstaat een soort domino-effect dat begon bij geldproblemen, maar langzaamaan op steeds meer gebieden zorgt voor problemen. Zo kan je je school of werk gaan verwaarlozen. Denk aan spijbelen, laatkomen of geen goed werk leveren. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je geschorst wordt of ontslagen. Ook kan je sociaal in de problemen komen, je durft je vrienden of familie niet meer onder ogen te komen om te vertellen wat er speelt, je raakt in een soort isolement.

Natuurlijk hoeft het allemaal niet zo heftig te zijn, maar het is altijd goed om te weten waar je aan begint en waar je naartoe kan voor hulp als je merkt dat het een verslaving begint te worden.
Wil je hier meer over weten of is dit voor jou herkenbaar? Kom dan langs bij Jip Zoetermeer.

 

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-