IMG 5519Afgelopen zaterdag was er een bruisend straatfeest bij het Alferbos in Meerzicht dat officieel werd geopend door wethouder Ronald Weerwag. De wethouder had lovende woorden over de organisatie die in handen was van de bewonerscommissie en opende de dag samen met een jonge bewoonster van de flat.


De Alferbos flat, van woningcorporatie De Goede Woning, onderscheidt zich doordat 30% van de bewoners eigenaren zijn en 70% huurders. In deze mix van bewoners speelt de bewonerscommissie een centrale rol. Hennie Minneboo, de voorzitter van de bewonerscommissie Alferbos, staat elke ochtend voor de bewoners klaar en zet zich altijd in voor de flat. Zij maakte een app groep om onderling spullen weg te geven of te ruilen, een duurzame oplossing om verspilling tegen te gaan.

 IMG 5514  IMG 5547


Na de officiële opening kon het echte feest beginnen. Voor kinderen waren er lekkernijen, een springkussen, en zelfs een opblaasbaar voetbalveld. Zo'n honderd flatbewoners schreven zich in voor de gezamenlijke barbecue.
Ondanks enkele regenbuien zorgden grote partytenten ervoor dat het feest gewoon doorging. Buurtgenoten vonden onder de afdakjes een gezellige plek om te schuilen en bij het opklaren werd er gedanst tussen het eten door.

Tekst en foto’s Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-