11. Natuurlijke anticonceptie is dat veiligHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Natuurlijke anticonceptie, is dat veilig?

👩‍⚕️ Als je seksueel actief bent is het slim om jezelf en je sekspartner te beschermen tegen een zwangerschap en een SOA. Als je een vrouw bent kun je daar verschillende manieren van anticonceptie voor gebruiken. Maar steeds vaker wordt er gekozen voor natuurlijke anticonceptie. Wat is natuurlijke anticonceptie en is dit betrouwbaar?

🌡️Natuurlijke anticonceptie betekent dat je jezelf probeert te beschermen tegen een zwangerschap zonder dat je iets aan het lichaam toevoegt (denk aan hormonen). Dit wordt gedaan door een app bij te houden wanneer je vruchtbaar bent of je temperatuur te meten, zodat je jouw ovulatie kunt tracken.

🤰Bij natuurlijke anticonceptie is de kans veel groter dat je toch zwanger raakt. Ben jij op zoek naar een anticonceptiemiddel die bij jou past? Of heb je vragen over nieuwe methodes om jezelf te beschermen tijdens de seks? Stel je vragen bij hetSense spreekuur.

Heb je vragen over anticonceptie of bijvoorbeeld school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs het JIP.

 

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-