12. Stoppen met sigaretten en vapesHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Stoppen met sigaretten en vapes?

Stoppen met roken en vapen heeft super veel voordelen. Ten eerste, het maakt je gezondheid veel beter. Roken en vapen kunnen serieuze ziektes veroorzaken, zoals longkanker en hartproblemen. Door te stoppen, verklein je dat risico. Je krijgt ook meer energie om actieve dingen te doen en je bespaart een hoop geld dat je anders aan sigaretten en vapes zou uitgeven!

Het kan best lastig zijn om te stoppen met roken of vapen, zeker als je het stiekem lastig vindt om er vanaf te blijven. Misschien kan een app jou helpen. Quiddy is een gratis app die speciaal ontwikkeld is voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die willen stoppen met roken. Je wordt gematcht aan een leeftijdsgenoot die ook wil stoppen met roken. Jullie hebben bijvoorbeeld hetzelfde doel (zoals geld besparen) of dezelfde valkuil (roken bij stress). Ook krijg je hulp bij moeilijke momenten, kun je chatten met leeftijdsgenoten, bellen met de stoplijn en spelletjes spelen.

Wil je meer info over de effecten van roken en vapen? Neem eens een kijkje op de website van het Drugskompas https://www.drugskompas.nl/drugs-abc/tabak/wat-en-hoe

Heb je vragen over anticonceptie of bijvoorbeeld school, studie, wonen, seksualiteit of zorgen voor jezelf? Bel, app, mail of kom gerust langs het JIP.

 

Jip Zoetermeer:

Stadhuis Forum
Stadhuisplein 1
2711 BE Zoetermeer (ingang bibliotheek 2e etage)

Telefoon: 070 205 3500
WhatsApp: 06 15 888 955.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check www.jiphaaglanden.nl  voor meer informatie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-