Indiareis2324fotoHet Alfrink heeft met 22 leerlingen uit 4 havo, 5 vwo en 5 tvwo tussen 5 december en 17 december een reis gemaakt naar de stad Kolkata in India. Van tevoren hadden de leerlingen geld ingezameld om projecten in de stad te steunen die opkomen voor kinderen uit kansarme gezinnen en weeskinderen.

Daarnaast werd ook de partnerschool van het Alfrink bezocht, Calcutta International School, een school voor kinderen uit de welvarende klasse in de stad. Naast het ophalen van geld, werkten de Alfrink leerlingen ook in Kolkata mee bij het organiseren van een grote inzamelingsactie voor de Future Hope School in Kolkata, een school voor kinderen uit de allerarmste lagen van de bevolking. De Alfrink leerlingen vonden het geweldig om samen met de leerlingen van de Future Hope School zo’n groot project op te zetten.
Naast het meehelpen bij de Future Hope School deden de Alfrink leerlingen mee met de sportactiviteiten die werden georganiseerd door de Jungle Crows, een rugbyclub voor kinderen uit kansarme gezinnen. De Alfrink leerlingen hielpen de trainers van de Jungle Crows met de begeleiding van de kinderen. Tenslotte bezochten de Alfrink leerlingen twee opvangcentra voor kinderen die niet meer thuis wonen van Don Bosco Ashalayam, een Rooms Katholieke organisatie die opkomt voor kinderen die vooral op straat leven en vaak geen ouders meer hebben.
Het Alfrink is een Unesco school en vindt wereldburgerschap erg belangrijk. De India reis maakt het voor Alfrink leerlingen mogelijk om ook echt zelf ter plekke een bijdrage te leveren aan projecten in de stad om de meest kwetsbare kinderen te helpen.
Volgend schooljaar is het tien jaar geleden dat het Alfrink voor het eerst contact legde met Calcutta International School en met de verschillende organisaties die opkomen voor kinderen uit kansarme gezinnen en weeskinderen in de stad. De komende jaren wil het Alfrink de contacten met Calcutta International School verder intensiveren en samen optrekken in het steunen van projecten van de Future Hope School, de Jungle Crows en Don Bosco voor kansarme kinderen in Kolkata.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-