Ijshockey - Zoetermeer Panters wint het eerste duel in play-off serie tegen Utrecht in een 'best of three' serie. Een stevige stap richting het kampioenschap in de Eredivisie. Op zondag 3 maart moeten de Panters aantreden in Utrecht voor de tweede wedstrijd.

Zmeer Panters 1Zoetermeer Panters heeft het eerste duel in de best-of-three serie gewonnen van Utrecht Dragons. Voor het oog van bijna duizend toeschouwers won 'Sweetlake' met liefst 7-0. Het pakte een 1-0 voorsprong in de serie in de jacht naar het kampioenschap in de Eredivisie.

Zoetermeer en Utrecht maakten er een heerlijke play-off avond van in de Silverdome. In de eerste 20 minuten mocht de thuisploeg goalie Kevin Riedijk dankbaar zijn dat het nog 0-0 stond. De 32-jarige sluitpost maakte vier grote kansen van Utrecht onschadelijk.

Ook de tweede periode stond bol van de spanning met kansen over en weer. In de 27e minuut werd de ban gebroken door Panters. Chris Toonen schoot zijn eerste treffer van het seizoen binnen. In de slotfase van het middenstuk liep Zoetermeer weg naar 3-0 via Dominykas Bisturys en Ferenc Kocsis.

In een tijdsbestek van acht minuten deelde Zoetermeer de genadeklap uit in periode drie. Via twee treffers van Berry Donders en een goal van Attila Birke liepen de blauw-gelen weg naar 6-0. Valentijn Scheffe zorgde in de 52e minuut voor de 7-0 eindstand in Zoetermeers voordeel. De ploeg gaf daarmee een stevig signaal af aan de concurrentie in de strijd om de titel in de Eredivisie.

Zondagmiddag 3 maart om 17:30 uur is het tweede duel in de serie op de Utrechtse Vechtsebanen. Wanneer Zoetermeer dit duel in winst om weet te zetten plaatst het zich voor de halve finales om het kampioenschap in de Eredivisie.

Tekst: Ed Versteeve