GroenLinks Zoetermeer is niet tegen Snowworld, maar wil het complex wel naar een andere plek verplaatsen om de natuur in het Buytenpark te beschermen. De fractie heeft bij eerdere besprekingen al aangegeven Snowworld uit het natuurgebied te willen houden en is daarom nu ook tegen de geplande uitbreiding. Daarnaast vraagt de fractie Snowworld om zijn energieverbruik geheel te gaan compenseren door duurzame energieopwekking.

lok-snowworldGroenLinks heeft de afgelopen jaren steeds gepleit om Snowworld uit het natuurgebied te houden omdat de fractie vindt dat dit een hoogwaardig en kwetsbaar natuurgebied is dat beschermd moet worden. GroenLinks verwacht dat dit ook niet de laatste uitbreiding zal zijn. “Binnen tien jaar zal ons weer gevraagd worden om een uitbreiding goed te keuren”, zegt Jakobien Groeneveld, fractievoorzitter. “Zo schuift de natuur steeds een stukje op. Dat vinden wij onacceptabel. Natuur is heel belangrijk in een stad en wij vinden dat die beschermd moet worden. Als je Snowworld verplaatst naar de andere kant van de stad, heb je bovendien het voordeel dat daar nog meer leisure-complexen zitten. Die kunnen dan nog beter op elkaar inspelen: 's ochtends naar Snowworld, 's middags naar Dutch Water Dreams, bijvoorbeeld.”

De fractie wil ook dat de natuurcompensatie die nu in de plannen genoemd staat, serieus opgepakt gaat worden. Groeneveld: “Een paar boompjes planten is niet genoeg. Ook verwachten wij dat Snowworld zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zijn energieverbruik geheel gaat compenseren door duurzame energieopwekking. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak en energie inkopen bij een groen energiebedrijf, zoals Green Choice.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-