DSC 8929

Dennis Gaemers legt aan voor treffer

De korfballers van Meervogels Zoetermeer speelden dit weekend tegen RWA in Rhoon. Een overwinning zou heel goed van pas komen om mee te blijven dingen naar de prijzen in de 1e klasse van het zaalkorfbal. ....

DSC 8942De 8 basisspelers waren dezelfde maar de vakken waren wat omgezet met de verwachting dat er een nog betere balans zou komen in de ploeg van Aad van Rijthoven. Na een gelijk opgaande beginfase (4-4) was het de thuisploeg uit Rhoon die de 1e demarrage plaatste naar een 7-4 voorsprong.De jonge ploeg uit Zoetermeer toonde veerkracht waardoor er tot aan de rust geen verder schade werd opgelopen.

De rust werd met een 10-7 achterstand bereikt,  de Zoetermeerders zouden in de 2e helft een ander gezicht moeten tonen om de wedstrijd nog te doen kantelen.  De 2e helft vertoonde echter grote overeenkomsten met het begin van de wedstrijd want ook nu gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. Het verschil schommelde tussen 3 tot 5 punten, nog steeds in het nadeel van Meervogels.

Wilskracht

Bij een stand van 12-16 was het echter de beurt aan Meervogels om een aantal treffers achter elkaar te maken en wilskracht te tonen. Door treffers van Tosca Breeschoten, Dennis Gaemers, Tariq de Wit en Sven van Baggum werd de kloof gedicht en stond er een 16-16 stand op het scorebord met nog 7 minuten te gaan. De ontnuchtering kwam echter net zo snel als de comeback. De thuisploeg trof nog 4 keer de korf waar Meervogels dit nog 1 keer kon doen en de eindstand kwam uiteindelijk op 21-17 .

Een onnodige en vooral onverwachte nederlaag zorgt ervoor dat de titelaspiraties voorlopig in de ijskast kunnen worden gezet. Volgende week zal in Zwijndrecht tegen koploper Albatros duidelijk worden welk vervolg het zaalseizoen van Meervogels gaat krijgen.